SLS - najava: Još tri sata fudbala do deljenja bodova!

U sredu od 16.00 časova, u vanrednom terminu, biće odigrano pretposlednje kolo pre razvrstavanja ekipa u plej-of i plej-aut. Trenutno, ovako stoje stvari...

Fudbal 05.04.2016 | 22:00
SLS - najava: Još tri sata fudbala do deljenja bodova!

Još 180 minuta fudbala do dugo iščekivane podele bodova i finiša borbe za vrh tabele i za ostanak u ligi.

Kao što je od prošle godine poznato, ekipe će sledeće sedmice biti razvrstane u dve kolone. U plej-of će gornja polovina, u plej-aut će donja.

Novi sistem takmičenja, koji i dalje izaziva oprečna mišljenja, biće prvi put testiran u nedeljama pred nama, a ekipe imaju još dva kola da zauzmu što bolje startne pozicije.

Ove srede, u vanrednom terminu, od 16.00 časova na teren će svi superligaši. Na programu su utakmice:

Crvena zvezda - Rad
Mladost - Metalac
Javor - Partizan
Čukarički - Novi Pazar
OFK Beograd - Borac
Radnik - Jagodina
Voždovac - Spartak
Radnički - Vojvodina

Od završetka prethodnog kola, u prvom planu su bile kadrovske promene u dva kluba. Jagodina je otpustila Stevana Mojsilovića, a Rad je smenio Milana Milanovića.

"Građevinari" će prvi test pod vođstvom privremenog dvojca Slađan Nikolić - Dragoslav Milenković imati na gostovanju Zvezdi, koja je prošlog vikenda u Novom Sadu okončala svoj niz od 24 uzastopne pobede, remijem sa Vojvodinom.

Istovremeno, aktuelni šampion Partizan gostovaće u Ivanjici Javoru, prvom ispod crte za plasman u plej-of. Tim Ivana Tomića odlazi na gostovanje sa četiri "vezane" prvenstvene pobede, dok će Ivanjičani pokušati da prvi put od avgusta trijumfuju na dve uzastopne utakmice pred svojim navijačima.

Derbi kola biće odigran na Čairu, gde će čvrsti Radnički dočekati Vojvodinu, vođenu željom da prvi put pobedi u nastavku prvenstva. Za Nišlijama je pobeda u Subotici i ako savladaju i "lale" nastaviće da vrše pritisak na trećeplasirani Čukarički.

"Brđani" će kod kuće igrati protiv Novog Pazara, nakon tri pobede u prethodna četiri kola, s tim da su u tom periodu izgubili samo od Partizana. Sa druge strane, Pazarci stižu u Beograd kao jedan od dva najneefikasnija tima u ligi i jasno je da žele da izbegnu neprijatnost eventualne borbe za opstanak.

OFK Beograd jedan je od timova kojima je svaki bod vredan zlata, a naredne će pokušati da osvoji protiv čačanskog Borca, na Karaburmi. Posrnule "zebre" očekivano nisu nastavile u jesenjem ritmu i u nastavku prvenstva slavile su samo na otvaraju polusezone, dok "romantičari" za sobom imaju pobedu nad Vojvodinom i remi sa radom.

Radnik će u Surdulici braniti svoje mesto u plej-ofu od napada "fenjeraša" Jagodine, na čijoj će klupi sedeti vršilac dužnosti Igor Bondžulić. Najveći konkurent "ćurana" u borbi za opstanak - Spartak, gostovaće Voždovcu i nije potrebno naglašavati da su mu bodovi izuzetno važni.

Poslednje, 30. kolo, koje će prethoditi razvrstavanju ekipa, biće odigrano u nedelju, od 17.00 časova, kada će takođe svi timovi istovremeno na teren.

Komentari / 0

Ostavite komentar