Бањалучанки награда ЕУ за књижевност!

Књижевница из Бањалуке Тања Ступар Трифуновић добила је Европску награду за књижевност.
Тања Ступар – Трифуновић, рођена је у Задру 1977. Дипломирала је на Филолошком факултету, Одсјек српски језик и књижевност у Бањалуци.

Свијет 05.04.2016 | 16:55
Бањалучанки награда ЕУ за књижевност!

До сад је објавила четири књиге поезије, књигу прича и роман. Радови су јој превођени на енглески, њемачки, пољски, словеначки, македонски дански и француски.

Књига "О чему мисле варвари док доручкују" је награђена наградом за најбољу књигу објављену у БиХ у 07/08 и била је у ужем избору за књижевну награду за Источну и Југоисточну Европу.

Књига поезије ''Главни јунак је човјек који се заљубљује у несрећу'' награђена је Књижевном наградом ''Фра Грго Мартић'' за најбољу књигу поезије, за 2009. годину.

Роман “Сатови у мајчиној соби” награђен је трећом наградом на конкурсу Завода за уџбенике и наставна средства Српске “Златна сова” за најбољи необјављени рукопис романа у 2014. години. Добитница је награде Почасно Рациново признање 2014. године.

Заступљена је у више антологија и избора из поезије и прозе, у земљи и иностранству. Главни и одговорни уредник је часописа за књижевност умјетност и културу “Путеви”, а запослена је у Народној и универзитетској библиотеци Републике Српске.

(Бука)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Браво

05.04.2016 17:56

Свака цаст... :-)

ОДГОВОРИТЕ