Терза: Да играмо Лигу шампиона бар једном до 2019.!

"Нама је циљ да у наредне три године бар једном играмо Лигу шампиона или Лигу Европе", каже генерални директор ФК Црвена звезда, најављује УЕФА лиценцу у априлу и путовања по појачања.

Фудбал 07.04.2016 | 22:15
Терза: Да играмо Лигу шампиона бар једном до 2019.!

Фудбалски клуб Црвена звезда добиће лиценцу за такмичење у Европи за сезону 2016/17 – у априлу!

Ово је у интервјуу за "Новости" рекао први човек клуба, генерални директор Звездан Терзић.

"Први пут у последњих седам-осам година, откако се спроводи овај систем лиценцирања, Црвена звезда је до 31. марта доставила комплетну документацију. Ишчистили смо све своје обевезе и на добром смо путу да се стабилизујемо финансијски и да више никад не дођемо у проблеме", рекао је Терзић и додао:

"Огроман посао смо урадили, поготово од октобра прошле године, када смо били "четири метра" испод земље, кад смо за четири дана прошли мониторинг УЕФА. У последњих седам месеци нестварно много смо урадили на стабилизацији клуба. Да се не радујемо пре времена, очекујемо извештај првостепене Комисије за лиценцирање 20. априла. Али, презадовољни смо урађеним".

Истакао је и да...

"Нама је циљ да у наредне три године бар једном играмо Лигу шампиона или Лигу Европе".

Општи утисак је да, иако неприкосновен у домаћим оквирима, тим Црвене звезде мора да буде појачан да би покушао равноправно да се бори за пласман у Лигу шампиона.

"Сутра идем на краћи пут, па затим у недељу поново, како бих уживо гледао потенцијална појачања, али нећу о именима. Ми смо свесни позиција које тражимо, потребна су нам тројица топ играча да бисмо дошли на ниво клубова са којима ћемо се сударити", рекао је Терзић, који је апострофирао да је клуб зимус "убо" са сваким појачањем.

"Бабунски ће бити прави играч, верујем много у њега. Школован је потпуно. Ле Талек је професионалац од главе до пете. Као компјутер је, тачно у одређеном моменту одиграва праве потезе. Едсон је из дана у дан све бољи, али треба да се докаже".

Плате неких од њих биле су тема претходних дана...

"Драго ми је да је ФСС објавио јер Звезда послује транспарентно. Из документације се види да ниједног агента нисмо платили више од три одсто. За нас није проблем, али мислим због играча и менаџера, јер имају право на приватност, није било коректно што је ФСС објавио њихове плате и зараде. Није тајна, у Звезди нико од играча нема више од 20.000 евра нето месечно. Имате плату од 240.000 евра нето годишње, па помножите са годинама уговора, додајте порез који плаћамо држави и долазите до цифре од милион евра бруто за период од три године", рекао је Терзић за "Новости".

Олимпијакос, па Штутгарт!
"Наши навијачи су се ужелели европских утакмица. Играћемо 4. маја са Олимпијакосом, а врло извесно да ћемо 11. маја бити гости Штутгарта. Надам се да ћемо до тада обезбедити титулу како бисмо могли да се фокусирамо на те мечеве. Они су нам припреме за квалификације", рекао је Терзић.

Коментари / 0

Оставите коментар