Terza: Da igramo Ligu šampiona bar jednom do 2019.!

"Nama je cilj da u naredne tri godine bar jednom igramo Ligu šampiona ili Ligu Evrope", kaže generalni direktor FK Crvena zvezda, najavljuje UEFA licencu u aprilu i putovanja po pojačanja.

Fudbal 07.04.2016 | 22:15
Terza: Da igramo Ligu šampiona bar jednom do 2019.!

Fudbalski klub Crvena zvezda dobiće licencu za takmičenje u Evropi za sezonu 2016/17 – u aprilu!

Ovo je u intervjuu za "Novosti" rekao prvi čovek kluba, generalni direktor Zvezdan Terzić.

"Prvi put u poslednjih sedam-osam godina, otkako se sprovodi ovaj sistem licenciranja, Crvena zvezda je do 31. marta dostavila kompletnu dokumentaciju. Iščistili smo sve svoje obeveze i na dobrom smo putu da se stabilizujemo finansijski i da više nikad ne dođemo u probleme", rekao je Terzić i dodao:

"Ogroman posao smo uradili, pogotovo od oktobra prošle godine, kada smo bili "četiri metra" ispod zemlje, kad smo za četiri dana prošli monitoring UEFA. U poslednjih sedam meseci nestvarno mnogo smo uradili na stabilizaciji kluba. Da se ne radujemo pre vremena, očekujemo izveštaj prvostepene Komisije za licenciranje 20. aprila. Ali, prezadovoljni smo urađenim".

Istakao je i da...

"Nama je cilj da u naredne tri godine bar jednom igramo Ligu šampiona ili Ligu Evrope".

Opšti utisak je da, iako neprikosnoven u domaćim okvirima, tim Crvene zvezde mora da bude pojačan da bi pokušao ravnopravno da se bori za plasman u Ligu šampiona.

"Sutra idem na kraći put, pa zatim u nedelju ponovo, kako bih uživo gledao potencijalna pojačanja, ali neću o imenima. Mi smo svesni pozicija koje tražimo, potrebna su nam trojica top igrača da bismo došli na nivo klubova sa kojima ćemo se sudariti", rekao je Terzić, koji je apostrofirao da je klub zimus "ubo" sa svakim pojačanjem.

"Babunski će biti pravi igrač, verujem mnogo u njega. Školovan je potpuno. Le Talek je profesionalac od glave do pete. Kao kompjuter je, tačno u određenom momentu odigrava prave poteze. Edson je iz dana u dan sve bolji, ali treba da se dokaže".

Plate nekih od njih bile su tema prethodnih dana...

"Drago mi je da je FSS objavio jer Zvezda posluje transparentno. Iz dokumentacije se vidi da nijednog agenta nismo platili više od tri odsto. Za nas nije problem, ali mislim zbog igrača i menadžera, jer imaju pravo na privatnost, nije bilo korektno što je FSS objavio njihove plate i zarade. Nije tajna, u Zvezdi niko od igrača nema više od 20.000 evra neto mesečno. Imate platu od 240.000 evra neto godišnje, pa pomnožite sa godinama ugovora, dodajte porez koji plaćamo državi i dolazite do cifre od milion evra bruto za period od tri godine", rekao je Terzić za "Novosti".

Olimpijakos, pa Štutgart!
"Naši navijači su se uželeli evropskih utakmica. Igraćemo 4. maja sa Olimpijakosom, a vrlo izvesno da ćemo 11. maja biti gosti Štutgarta. Nadam se da ćemo do tada obezbediti titulu kako bismo mogli da se fokusiramo na te mečeve. Oni su nam pripreme za kvalifikacije", rekao je Terzić.

Komentari / 0

Ostavite komentar