Догађа се и то: Бјековић против Зечевића! Слиједи бојкот?!

Опозиција, која "гура" Бјековића, има план како да надокнади заостатак за струјом иза које стоји Зечевић.

Фудбал 07.04.2016 | 22:45
Догађа се и то: Бјековић против Зечевића! Слиједи бојкот?!

Многи би рекли да је и данас то немогуће, али изгледа да се догађа – Иван Ћурковић (читај: Жарко Зечевић) против Ненада Бјековића!

Информација коју смо објавили пре пар дана, да се опозиција припрема да нападне место председника ФК Партизан враћањем легендарног функционера, Бјековића, у игру, добила је дан касније још неколико потврда.

Лист "Информер" наводи да ће људи који желе да Бјековић води клуб, а први међу њима је генерални секретар Владе Србије, Новак Недић, бојкотовати Скупштину заказану за 12. април, како би избори били одложени на одређено време због недостатка кворума.

У периоду који би наступио, опозиција би покушала да се прегрупише и надокнади актуелну разлику у гласовима коју има у односу на Ћурковића, иза којег стоји Бјековићев некадашњи нераздвојни партнер и колега, Зечевић.

"Информер" пише да Зечевићева струја, у којој је између осталих и генерални секретар клуба Милош Вазура, као и члан Радне групе која од одласка Зорана Поповића управља клубом, Војислав Недић (отац Новака Недића, прим. аут), тврду да има 48 "сигурних" гласова међу члановима Скупштине ФК Партизан, док Бјековићеви агитатори причају како би он добио поверење 35 делегата, ако би гласање било обављено следеће недеље.

Иначе, то је 83 гласа, а Скупштину чини 65 чланова, што значи да обе струје "рачунају" са истим гласовима... Председник би, хипотетички, постао онај ко добије просту већину од 33 гласа.

"Опозиција ће учинити све да помери датум избора за 27. април. Они су тај датум одавно зацртали, а то си у написали у захтеву за одржавање Изборне скупштине, који су недавно послали у Хумску 1. Бјековићева струја тврди да у овом тренутку има 35 делегата, уколико они не дођу на Скупштину 12. априла, аутоматски неће бити испуњен кворум. Услов за одржавање је присуство 33 члана од укупно 65", рекао је неименовани извор "Информера".

"У току су лобирања и с једне и с друге стране. Многи делегати су тренутно уздржани, јер чекају да им обе стране представе план и програм. У овом тренутку, чак има неколико делегата за које се сигурно може рећи да се неће појавити на седници", наводи исти извор.

Коментари / 0

Оставите коментар