Događa se i to: Bjeković protiv Zečevića! Slijedi bojkot?!

Opozicija, koja "gura" Bjekovića, ima plan kako da nadoknadi zaostatak za strujom iza koje stoji Zečević.

Fudbal 07.04.2016 | 22:45
Događa se i to: Bjeković protiv Zečevića! Slijedi bojkot?!

Mnogi bi rekli da je i danas to nemoguće, ali izgleda da se događa – Ivan Ćurković (čitaj: Žarko Zečević) protiv Nenada Bjekovića!

Informacija koju smo objavili pre par dana, da se opozicija priprema da napadne mesto predsednika FK Partizan vraćanjem legendarnog funkcionera, Bjekovića, u igru, dobila je dan kasnije još nekoliko potvrda.

List "Informer" navodi da će ljudi koji žele da Bjeković vodi klub, a prvi među njima je generalni sekretar Vlade Srbije, Novak Nedić, bojkotovati Skupštinu zakazanu za 12. april, kako bi izbori bili odloženi na određeno vreme zbog nedostatka kvoruma.

U periodu koji bi nastupio, opozicija bi pokušala da se pregrupiše i nadoknadi aktuelnu razliku u glasovima koju ima u odnosu na Ćurkovića, iza kojeg stoji Bjekovićev nekadašnji nerazdvojni partner i kolega, Zečević.

"Informer" piše da Zečevićeva struja, u kojoj je između ostalih i generalni sekretar kluba Miloš Vazura, kao i član Radne grupe koja od odlaska Zorana Popovića upravlja klubom, Vojislav Nedić (otac Novaka Nedića, prim. aut), tvrdu da ima 48 "sigurnih" glasova među članovima Skupštine FK Partizan, dok Bjekovićevi agitatori pričaju kako bi on dobio poverenje 35 delegata, ako bi glasanje bilo obavljeno sledeće nedelje.

Inače, to je 83 glasa, a Skupštinu čini 65 članova, što znači da obe struje "računaju" sa istim glasovima... Predsednik bi, hipotetički, postao onaj ko dobije prostu većinu od 33 glasa.

"Opozicija će učiniti sve da pomeri datum izbora za 27. april. Oni su taj datum odavno zacrtali, a to si u napisali u zahtevu za održavanje Izborne skupštine, koji su nedavno poslali u Humsku 1. Bjekovićeva struja tvrdi da u ovom trenutku ima 35 delegata, ukoliko oni ne dođu na Skupštinu 12. aprila, automatski neće biti ispunjen kvorum. Uslov za održavanje je prisustvo 33 člana od ukupno 65", rekao je neimenovani izvor "Informera".

"U toku su lobiranja i s jedne i s druge strane. Mnogi delegati su trenutno uzdržani, jer čekaju da im obe strane predstave plan i program. U ovom trenutku, čak ima nekoliko delegata za koje se sigurno može reći da se neće pojaviti na sednici", navodi isti izvor.

Komentari / 0

Ostavite komentar