Влада Србије вратила 300 милиона евра задужења

Председник Владе Србије у разговору са Лозничанима, уместо да држи митинг, пред више хиљада људи овог дела Србије, рекао је да су предстојећи изборим, практично, победа за Србију и Лозницу, истичући да не жели да говори "велике речи", како то неки чине, али је подсетио да је, јуче, "Фискални савет, први пут, добро говорио и економској политици Владе Србије, рекавши да је стање у буџету "боље него икад и да је, први пут, уместо нових задужења, враћено 300 милиона евра задужења".

Србија 05.04.2016 | 22:50
Влада Србије вратила 300 милиона евра задужења

Тежак рад, како је рекао премијер, "увек даје резултате, а они су евиденти у реформама које спроводи Влада Србије, а не празна прича".

-Посебно сам захвалан пензионерима који су највећи терет претурили преко својих леђа и убудуће могу да рачунају на стабилне, сигурне и увек само веће пензије, а никада мање, зато што су били одговорни и умели да разумеју колико је важно да се помогне својој држави, колико је важно да се исправе глупости из прошлости-нагласио је прекијер Вучић.

-Не заборавите да смо само у фебруару и марту исплатили 40 милијарди динара камата за кредите који су неки узимали са 7,5 посто камата.

Раскалашно понашање предходних власти, попут овог примера, како би се додоворавали бирачима уочи избора, нешто је што је би, по речима премијера, морало да заувек буде одбачено, како наредне генерације не би испаштале за оно што предходне раде.

-И уз то што смо измирили, у толиком износу, за оно што су радиле неодговорне политике, пре нас, нисмо направили минус у каси - поручио је Вучић.

-Сведоци смо да се ствари полако али сигурно доводе у ред. Урадили смо, поред осталог, 277 мостова, а ако добијемо народно поверење, до краја наредног мандата изградити 1.500. Желим да посетим сваку школу, сваку болницу, сваки дом здравља, обданишта. Желим да видим нашу децу да иду у чисте и уредне учионице, са добрим таблама и добрим рачунарима, да видим сваки тоалет, јер желим да наша деца иду уредне ве-це-је. Нећу да наша деца иду у пољске тоалете. Тај посао који није рађен 30 и 40 година биће урађен.

Вучић да рекао да је, за време од када је премијер, имао више конктака са најважнијим државницима из света, "него неки за двадесетак година".

Лозничане је одушевила премијерова најава и обећање и да ће до њиховог града и краја стићи друм са две траке, како би имали ваљану везу са Београдом и Новим Садом, преко Руме и Шапца, "што ће донети свестрани бољитак".Најавио је и да ће Лозница добити фабрику која ће запошљавати око 1000 радника, подсетивши да је то обећао и њихивим компшијама, Крупањцима, и да је то обећање одавно и испуњено.

Видоје Петровић, градоначелник Лознице, иначе повереник СНС за Лозницу и кандидат за градоначелника је, направио лапсус говорећи пре премијера, да следе избори 24. септембра, али се брзо исправио.

-Видоје је имао науму неке раније изборе, на којима је он, за разлику од мене, увек побеђивао - рекао је у шали Вучић, спомињући лапсус Петровића који је на челу Лознице, три пуна мандата од по четири године, а на ове изборе је изашао као првак СНС за овај крај.

(БН ТВ/В.М.)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Мики

05.04.2016 15:44

Дај рацун!

ОДГОВОРИТЕ
Name

твитер

05.04.2016 16:09

Одлицно.Сада це,ваљда и да врати стару девизну штедњу(око 50 мил Евра)штедишама бивше Инвест Банке,са ове стране Дрине

ОДГОВОРИТЕ
Name

РадикалНО

05.04.2016 22:01

Вратили 300 милиона а задужили се 10 милијарди нових кредита.

ОДГОВОРИТЕ