Vlada Srbije vratila 300 miliona evra zaduženja

Predsednik Vlade Srbije u razgovoru sa Lozničanima, umesto da drži miting, pred više hiljada ljudi ovog dela Srbije, rekao je da su predstojeći izborim, praktično, pobeda za Srbiju i Loznicu, ističući da ne želi da govori "velike reči", kako to neki čine, ali je podsetio da je, juče, "Fiskalni savet, prvi put, dobro govorio i ekonomskoj politici Vlade Srbije, rekavši da je stanje u budžetu "bolje nego ikad i da je, prvi put, umesto novih zaduženja, vraćeno 300 miliona evra zaduženja".

Srbija 05.04.2016 | 22:50
Vlada Srbije vratila 300 miliona evra zaduženja

Težak rad, kako je rekao premijer, "uvek daje rezultate, a oni su evidenti u reformama koje sprovodi Vlada Srbije, a ne prazna priča".

-Posebno sam zahvalan penzionerima koji su najveći teret preturili preko svojih leđa i ubuduće mogu da računaju na stabilne, sigurne i uvek samo veće penzije, a nikada manje, zato što su bili odgovorni i umeli da razumeju koliko je važno da se pomogne svojoj državi, koliko je važno da se isprave gluposti iz prošlosti-naglasio je prekijer Vučić.

-Ne zaboravite da smo samo u februaru i martu isplatili 40 milijardi dinara kamata za kredite koji su neki uzimali sa 7,5 posto kamata.

Raskalašno ponašanje predhodnih vlasti, poput ovog primera, kako bi se dodovoravali biračima uoči izbora, nešto je što je bi, po rečima premijera, moralo da zauvek bude odbačeno, kako naredne generacije ne bi ispaštale za ono što predhodne rade.

-I uz to što smo izmirili, u tolikom iznosu, za ono što su radile neodgovorne politike, pre nas, nismo napravili minus u kasi - poručio je Vučić.

-Svedoci smo da se stvari polako ali sigurno dovode u red. Uradili smo, pored ostalog, 277 mostova, a ako dobijemo narodno poverenje, do kraja narednog mandata izgraditi 1.500. Želim da posetim svaku školu, svaku bolnicu, svaki dom zdravlja, obdaništa. Želim da vidim našu decu da idu u čiste i uredne učionice, sa dobrim tablama i dobrim računarima, da vidim svaki toalet, jer želim da naša deca idu uredne ve-ce-je. Neću da naša deca idu u poljske toalete. Taj posao koji nije rađen 30 i 40 godina biće urađen.

Vučić da rekao da je, za vreme od kada je premijer, imao više konktaka sa najvažnijim državnicima iz sveta, "nego neki za dvadesetak godina".

Lozničane je oduševila premijerova najava i obećanje i da će do njihovog grada i kraja stići drum sa dve trake, kako bi imali valjanu vezu sa Beogradom i Novim Sadom, preko Rume i Šapca, "što će doneti svestrani boljitak".Najavio je i da će Loznica dobiti fabriku koja će zapošljavati oko 1000 radnika, podsetivši da je to obećao i njihivim kompšijama, Krupanjcima, i da je to obećanje odavno i ispunjeno.

Vidoje Petrović, gradonačelnik Loznice, inače poverenik SNS za Loznicu i kandidat za gradonačelnika je, napravio lapsus govoreći pre premijera, da slede izbori 24. septembra, ali se brzo ispravio.

-Vidoje je imao naumu neke ranije izbore, na kojima je on, za razliku od mene, uvek pobeđivao - rekao je u šali Vučić, spominjući lapsus Petrovića koji je na čelu Loznice, tri puna mandata od po četiri godine, a na ove izbore je izašao kao prvak SNS za ovaj kraj.

(BN TV/V.M.)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Miki

05.04.2016 15:44

Daj racun!

ODGOVORITE
Name

tviter

05.04.2016 16:09

Odlicno.Sada ce,valjda i da vrati staru deviznu štednju(oko 50 mil Evra)štedišama bivše Invest Banke,sa ove strane Drine

ODGOVORITE
Name

RadikalNO

05.04.2016 22:01

Vratili 300 miliona a zadužili se 10 milijardi novih kredita.

ODGOVORITE