Црква у Лозници наградила таленте

На конкурс чија је тема била "Небеска литургија" владике Николаја, у отганизацији Црквене општине Лозница, јавило се више од 1000 ученика овдашњих основних и средњих школа.

Србија 05.04.2016 | 13:43
Црква у Лозници наградила таленте

У конкуренцији ученика средњих школа прву награду за литерарни састав добио је Павле Зељић из Липничког Шора, ученик лозничке Гимназије "Вук Караџић". Андријана Станишић из Трбушнице, ученица ОШ "Вера Благојевић", заслужила је прво место у конкуренцији ученика од петог до осмог разреда, док је за најбољи рад ђака од првог до осмог разреда проглашен онај чији је аутор Глорија Лазић из Лознице, ученица ОШ "Вук Караџић".

Не само првонаграђене, већ још седморо најбољих црква је наградила на пригодан начин. Најуспешнији су награђени комплетом књига владике Николаја, похвалницама и новчаним наградама. Другопласирани су добили новац, похвалнице и комплет књига Достојевског.

"Наша младост, не само што зна за светог владику Николаја, већ има талента и уме да кроз литерарне и ликовне саставе сјајно проникне у његово богато дело и у његив живот", каже епископ шабачки Лаврентије.

"У Вуковом крају вазда је било талентоване омладине, као што је показао и овај конкурс и како показују деца на настави веронауке, и по броју и по резултатима рада. Баш ме обузима неописива радост када видим и чујем како деца ваљано стварају и то не само они који су добили награде."

Протојереј ставрофор Милан Алексић каже да је овдашња црква организовала овај конкурс поводом јубилеја владике Николаја, али да се често организују и остали конкурси о духовном животу Србије на којима се награђују млади људи.

Свети Сава

У Лозници су и за Савиндан пристигли многи радови о теми нашег светитетеља и првоучитеља Светог Саве - Растка Немањића. Радови су представљени у "Вуковом дому културе". А у суседној епархији сјајан рад средњошколца о Светом Сави, како сазнајемо, награђен је, "али због политичке осетљивости" није прочитан на Светосавској академији, уз договор локалне власти и локалне црквене општине.

БН ТВ (В.М.)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Драган

05.04.2016 11:53

Црква неком дала паре?! Неће на добро! :Д

ОДГОВОРИТЕ