Терористи циљају Будимпешту?

Будимпешта ће од Вашингтона затражити информације о упозорењу агенције ЦИА у коме се главни град Мађарске помиње као потенцијални терористички циљ, саопштио је данас савјетник премијера за националну безбједност Ђорђ Баконди.

Свијет 05.04.2016 | 08:48
Терористи циљају Будимпешту?

Баконди је реаговао на информацију објављену у пољском листу "Жечпосполита" гдје се тврди да је америчка ЦИА упозорила пољску државну безбједносну службу на могуће терористичке пријетње упућене Варшави, Будимпешти и Берлину.

Лист се позива на неслужбене новинске извјештаје према којима је средином марта ЦИА послала упозорење о могућим паралелним терористичким пријетњама које су требале бити реализоване током "масовних догађаја" у три поменута града.

Савјетник премијера за националну безбједност Баконди изјавио је да Будимпешта није добила никакву службену информацију која се односи на пријетње те да је за њих сазнала из пољског листа.

Он је напоменуо и да Влада схвата информације о потенцијалним пријетњама врло озбиљно и предузима све како би заштитила своје грађане.

Упитан да ли ће Будимпешта подићи степен безбједности, Баконди је рекао да би такав чин био преурањен, те напоменуо да Влада увијек изврши провјеру свих информација прије него донесе одлуке.

Извор: СРНА

Коментари / 0

Оставите коментар