Teroristi ciljaju Budimpeštu?

Budimpešta će od Vašingtona zatražiti informacije o upozorenju agencije CIA u kome se glavni grad Mađarske pominje kao potencijalni teroristički cilj, saopštio je danas savjetnik premijera za nacionalnu bezbjednost Đorđ Bakondi.

Svijet 05.04.2016 | 08:48
Teroristi ciljaju Budimpeštu?

Bakondi je reagovao na informaciju objavljenu u poljskom listu "Žečpospolita" gdje se tvrdi da je američka CIA upozorila poljsku državnu bezbjednosnu službu na moguće terorističke prijetnje upućene Varšavi, Budimpešti i Berlinu.

List se poziva na neslužbene novinske izvještaje prema kojima je sredinom marta CIA poslala upozorenje o mogućim paralelnim terorističkim prijetnjama koje su trebale biti realizovane tokom "masovnih događaja" u tri pomenuta grada.

Savjetnik premijera za nacionalnu bezbjednost Bakondi izjavio je da Budimpešta nije dobila nikakvu službenu informaciju koja se odnosi na prijetnje te da je za njih saznala iz poljskog lista.

On je napomenuo i da Vlada shvata informacije o potencijalnim prijetnjama vrlo ozbiljno i preduzima sve kako bi zaštitila svoje građane.

Upitan da li će Budimpešta podići stepen bezbjednosti, Bakondi je rekao da bi takav čin bio preuranjen, te napomenuo da Vlada uvijek izvrši provjeru svih informacija prije nego donese odluke.

Izvor: SRNA

Komentari / 0

Ostavite komentar