Мадрид се радује повратку Ђоковића

Најбољи тенисер данашњице Новак Ђоковић потврдио је да ће се ове сезоне вратити на Мастерс у Мадриду.

Свијет 04.04.2016 | 22:50
Мадрид се радује повратку Ђоковића

Ђоковић претходне две године није наступао на Мутуа Мадрид Опену, а последњи пут ту је играо 2013. године, када је испао у другој рунди од Димитрова и када је имао несугласице са публиком.

Новак је једини трофеј у престоници Шпаније освојио 2011. године, а још два пута је играо у полуфиналу – 2007. године испао је од Налбандијана и две године касније од Надала у епском мечу дужем од четири сата.

„Фантастична је вест да је Ђоковић потврдио учешће на турниру“, рекао је директор Маноло Сантана.

Он је донео необичну одлуку да у олимпијској години прошири распоред и наступи у ‘Магичној коцки’, иако је имао сукоб са навијачима. Он је био велика жеља организатора за јубиларну 15. годишњицу четвртог Мастерса у сезони.

„Одушевљени смо што ће први рекет света бити присутан и бити део велике групе играча која ће прославити 15. рођендан. Радост је наша, али и навијача који ће имати прилике да гледају најбољег тенисера данашњице како игра у ’Магичној коцки’. То ће бити јединствена прилика да уживају у његовом тенису у Шпанији“, додао је Сантана.

Српски играч, који има скор 16-3 у Мадриду, потврдио је да ће играти и на Мастерсу у Риму на којем је освајао титуле у претходне две године.

Турнир у престоници Шпаније на програму је од 29. априла до 8. маја, игра се за наградни фонд 2.835.000, док ће играчи пут Рима већ у седмици која следи.

Извор: Б92

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ВРС РВИ

05.04.2016 11:22

Добро им је рекао.

ОДГОВОРИТЕ