Madrid se raduje povratku Đokovića

Najbolji teniser današnjice Novak Đoković potvrdio je da će se ove sezone vratiti na Masters u Madridu.

Svijet 04.04.2016 | 22:50
Madrid se raduje povratku Đokovića

Đoković prethodne dve godine nije nastupao na Mutua Madrid Openu, a poslednji put tu je igrao 2013. godine, kada je ispao u drugoj rundi od Dimitrova i kada je imao nesuglasice sa publikom.

Novak je jedini trofej u prestonici Španije osvojio 2011. godine, a još dva puta je igrao u polufinalu – 2007. godine ispao je od Nalbandijana i dve godine kasnije od Nadala u epskom meču dužem od četiri sata.

„Fantastična je vest da je Đoković potvrdio učešće na turniru“, rekao je direktor Manolo Santana.

On je doneo neobičnu odluku da u olimpijskoj godini proširi raspored i nastupi u ‘Magičnoj kocki’, iako je imao sukob sa navijačima. On je bio velika želja organizatora za jubilarnu 15. godišnjicu četvrtog Mastersa u sezoni.

„Oduševljeni smo što će prvi reket sveta biti prisutan i biti deo velike grupe igrača koja će proslaviti 15. rođendan. Radost je naša, ali i navijača koji će imati prilike da gledaju najboljeg tenisera današnjice kako igra u ’Magičnoj kocki’. To će biti jedinstvena prilika da uživaju u njegovom tenisu u Španiji“, dodao je Santana.

Srpski igrač, koji ima skor 16-3 u Madridu, potvrdio je da će igrati i na Mastersu u Rimu na kojem je osvajao titule u prethodne dve godine.

Turnir u prestonici Španije na programu je od 29. aprila do 8. maja, igra se za nagradni fond 2.835.000, dok će igrači put Rima već u sedmici koja sledi.

Izvor: B92

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

VRS RVI

05.04.2016 11:22

Dobro im je rekao.

ODGOVORITE