Продајом лимунаде зарадила 11 милиона долара

Микаила Улмер (11) из САД, изградила је пословно царство вредно 11 милиона долара на обичној лимунади.

Занимљивости 04.04.2016 | 18:16
Продајом лимунаде зарадила 11 милиона долара

Мала Микаила је искористила посебан рецепт своје прабаке за прављење лимунаде прво у хуманитарне сврхе, а касније је све прерасло у озбиљан пословни бизнис.

"Када сам имала четири године у једној недељи ме двапут убола пчела. То ми се уопште није допало и јако сам се плашила пчела. Али сам баш због тога почела да их проучавам и онда сам научила да су оне веома важне за нас и наш екосистем. Помислила сам, шта би било када бих помоћу рецепта за лимунаду моје прабаке Хелен некако помогла пчелама?”, изјавила је америчким медијима Микаила.

Она је потом припремила лимунаду коју је засладила домаћим медом, а затим је продавала на локалним манифестацијама и испред оближње пицерије. Зараду је наменила организацијама које се баве заштитом пчела.

Својој лимунади с медом дала је име БееСwеет. Тренутно у продаји постоје четири укуса лимунаде: минт, ђумбир, ледени чај, и укус кактуса. Једна флаша ове лимунаде од 354мл. садржи 100 калорија, 28 угљених хидрата, шећера 27 грама као и витамина Ц са ућешћем од 20 % .

Убрзо је Микаилине напоре тј необичну лимунаду приметио инвеститор Дејмонд Џон.

Тако је 11-годишња Микаила добила 60.000 долара за почетну инвестицију, а сада је потписала уговор вредан 11 милиона долара уговор с трговачким ланцем Схоле Фоодс.

Њена лимунада убудуће ће се продавати у 55 продавница у Тексасу, Арканзасу, Оклахоми, Луизијани и Њујорку, а цена за пакет са 4 укуса тренутно на сајту се продаје за око 17 долара.

Микаила је изјавила да део зараде је искористила како би помогла пријатељима са сличним идејама.

Б 92

Коментари / 0

Оставите коментар