Prodajom limunade zaradila 11 miliona dolara

Mikaila Ulmer (11) iz SAD, izgradila je poslovno carstvo vredno 11 miliona dolara na običnoj limunadi.

Zanimljivosti 04.04.2016 | 18:16
Prodajom limunade zaradila 11 miliona dolara

Mala Mikaila je iskoristila poseban recept svoje prabake za pravljenje limunade prvo u humanitarne svrhe, a kasnije je sve preraslo u ozbiljan poslovni biznis.

"Kada sam imala četiri godine u jednoj nedelji me dvaput ubola pčela. To mi se uopšte nije dopalo i jako sam se plašila pčela. Ali sam baš zbog toga počela da ih proučavam i onda sam naučila da su one veoma važne za nas i naš ekosistem. Pomislila sam, šta bi bilo kada bih pomoću recepta za limunadu moje prabake Helen nekako pomogla pčelama?”, izjavila je američkim medijima Mikaila.

Ona je potom pripremila limunadu koju je zasladila domaćim medom, a zatim je prodavala na lokalnim manifestacijama i ispred obližnje picerije. Zaradu je namenila organizacijama koje se bave zaštitom pčela.

Svojoj limunadi s medom dala je ime BeeSweet. Trenutno u prodaji postoje četiri ukusa limunade: mint, đumbir, ledeni čaj, i ukus kaktusa. Jedna flaša ove limunade od 354ml. sadrži 100 kalorija, 28 ugljenih hidrata, šećera 27 grama kao i vitamina C sa ućešćem od 20 % .

Ubrzo je Mikailine napore tj neobičnu limunadu primetio investitor Dejmond Džon.

Tako je 11-godišnja Mikaila dobila 60.000 dolara za početnu investiciju, a sada je potpisala ugovor vredan 11 miliona dolara ugovor s trgovačkim lancem Shole Foods.

Njena limunada ubuduće će se prodavati u 55 prodavnica u Teksasu, Arkanzasu, Oklahomi, Luizijani i Njujorku, a cena za paket sa 4 ukusa trenutno na sajtu se prodaje za oko 17 dolara.

Mikaila je izjavila da deo zarade je iskoristila kako bi pomogla prijateljima sa sličnim idejama.

B 92

Komentari / 0

Ostavite komentar