Александар Станојевић: Дижем руке за Бјековића предсједника!

“Знам шта значи имати такав ауторитет иза себе као потпору” - каже некадашњи тренер црно-белих.

Фудбал 06.04.2016 | 13:20
Александар Станојевић: Дижем руке за Бјековића предсједника!

Александар Станојевић, који се пласманом Партизана у Лигу шампиона, уписао као први српски тренер који је успео да уведе неки српски клуб у ово такмичење, први интервјуу од како је напустио Београд даје за “Блиц”. Тема - Партизан, клуб за који навија.

Како коментаришете садашње стање клуба и управу ФК Партизан?

- Било је турбуленција унутар клуба и лоших резултата. То су све донекле нормални и природни догађаји међутим, ситуација није добра за клуб. Ипак, не бих коментарисао њихов рад, посебно не рад управе.

Ко би по вама био најбоље решење сада за Партизан?

- Чуо сам за могућност да се за председника Партизана кандидује Ненад Бјековић. То ми даје позитивну енергију. Дижем обе руке за Бјековића! И то радим јер сам био у Партизану и знам шта је имати Бјековића иза себе. Партизану је потребан велики ауторитет који ће стати иза захтева струке. Знам како је било када треба да ставим неког младог играча и када имам такав ауторитет и човека са ставом иза себе. Знам Бјековића као човека и који му је правац у фудбалу и то бих волео да видим у Партизану.

Шта би Бјековић донео ново?

- Не треба ништа ново него само да постави систем вредности на прави начин. Он има ауторитет и он зна како Партизан функционише. Када кажете Ненад Бјековић, доста људи се осећа јачим. Он је стварао Партизан и друга је димензија од оног што тренутно имамо. Партизану треба тај стари препознатљиви начин функционисања.

Намеравате ли да се вратите у Партизан?

- Борио сам се за идеале, али та идеја није прошла... Не желим да се враћам. Волим Партизан и навијам за прави фудбал. Међутим, имам другачији став о српском фудбалу од онога како сада функционише.

"Пресрећан сам у Кини”

Како је бити тренер у Кини?

- Овде сам пресрећан. Ово ми је четврта година. Кина је земља у фудбалској експанзији, одлично је радити у таквим условима. Моја жеља је да што дуже останем овде.

Коментари / 0

Оставите коментар