Aleksandar Stanojević: Dižem ruke za Bjekovića predsjednika!

“Znam šta znači imati takav autoritet iza sebe kao potporu” - kaže nekadašnji trener crno-belih.

Fudbal 06.04.2016 | 13:20
Aleksandar Stanojević: Dižem ruke za Bjekovića predsjednika!

Aleksandar Stanojević, koji se plasmanom Partizana u Ligu šampiona, upisao kao prvi srpski trener koji je uspeo da uvede neki srpski klub u ovo takmičenje, prvi intervjuu od kako je napustio Beograd daje za “Blic”. Tema - Partizan, klub za koji navija.

Kako komentarišete sadašnje stanje kluba i upravu FK Partizan?

- Bilo je turbulencija unutar kluba i loših rezultata. To su sve donekle normalni i prirodni događaji međutim, situacija nije dobra za klub. Ipak, ne bih komentarisao njihov rad, posebno ne rad uprave.

Ko bi po vama bio najbolje rešenje sada za Partizan?

- Čuo sam za mogućnost da se za predsednika Partizana kandiduje Nenad Bjeković. To mi daje pozitivnu energiju. Dižem obe ruke za Bjekovića! I to radim jer sam bio u Partizanu i znam šta je imati Bjekovića iza sebe. Partizanu je potreban veliki autoritet koji će stati iza zahteva struke. Znam kako je bilo kada treba da stavim nekog mladog igrača i kada imam takav autoritet i čoveka sa stavom iza sebe. Znam Bjekovića kao čoveka i koji mu je pravac u fudbalu i to bih voleo da vidim u Partizanu.

Šta bi Bjeković doneo novo?

- Ne treba ništa novo nego samo da postavi sistem vrednosti na pravi način. On ima autoritet i on zna kako Partizan funkcioniše. Kada kažete Nenad Bjeković, dosta ljudi se oseća jačim. On je stvarao Partizan i druga je dimenzija od onog što trenutno imamo. Partizanu treba taj stari prepoznatljivi način funkcionisanja.

Nameravate li da se vratite u Partizan?

- Borio sam se za ideale, ali ta ideja nije prošla... Ne želim da se vraćam. Volim Partizan i navijam za pravi fudbal. Međutim, imam drugačiji stav o srpskom fudbalu od onoga kako sada funkcioniše.

"Presrećan sam u Kini”

Kako je biti trener u Kini?

- Ovde sam presrećan. Ovo mi je četvrta godina. Kina je zemlja u fudbalskoj ekspanziji, odlično je raditi u takvim uslovima. Moja želja je da što duže ostanem ovde.

Komentari / 0

Ostavite komentar