Пикси: Ја стварно желим да помогнем Србији!

"Међутим, моје коментаре не схватају како треба". Драган Стојковић тврди да га председник и челници Савеза, селектор и играчи - не разумеју.

Фудбал 06.04.2016 | 10:00
Пикси: Ја стварно желим да помогнем Србији!

Бивши капитен, потом и председник националног Фудбалског савеза, Драган Стојковић Пикси, каже за "Курир" да његове изјаве у медијима нису добро схваћене од актуелног руководства ФСС, селектора и играча.

"Нисам човек који воли да дели лекције, али једино добро из целе приче је што се на крају победило. Дај Боже да и у квалификацијама побеђујемо све противнике 1:0, али... Знам да ће многи да кажу: 'Види га овај, опет прича са стране...', али ја стварно желим да помогнем. Међутим, они моје коментаре не схватају како треба. Када кажем они, мислим на председника и челнике Савеза, тренера и играче. Одговорност лежи на њима", осврнуо се Стојковић у разговору за београдски лист на недавне провере против Пољске (0:1) и Естоније (1:0).

Тема су биле и тешке речи између репрезентативаца Душана Тадића и Немање Гудеља са једне, а Фудбалског савеза Србије са друге стране.

"Дефинитивно то није добро! Не треба износити прљав веш са обе стране. Тако се умањује кредибилитет репрезентације, не само играча и тренера. Шта они мисле? Репрезентација треба да нам буде институција, а не ово на шта се сада свела. Нисам присталица такве комуникације и смета ми. Свако је одговоран за оно што прича, а свака реч изнесена у медијима има своју тежину. Док год буду радили ово што раде, неће бити позитивног набоја у репрезентацији. Не размишљају о народу, који је гневан јер немамо резултата и оваквим стварима га још више одбијају од фудбала", истакао је Стојковић и додао:

"Већина љубитеља фудбала запитала се зашто су Александар Коларов и Немања Матић играли у оба пријатељска меча, када се зна да обојица због казне УЕФА немају право да играју у наредним квалификацијама. Први један, а други чак три меча".

Тренер кинеског Гвангжуа каже да био он поступио другачије од Радована Ћурчића да је селектор у овом тренутку.

"Нема логике! Ја то сигурно не бих урадио! Ни један ни други код мене не би играли. Не зато што су лоши играчи, већ зато што су кажњени. Нема ту велике приче и дискусије. Србији су потребне победе на старту квалификација, а до њих се може доћи само са играчима који могу да буду на терену. Све је јасно, не знам што је селектор тако поступио, посебно што их је пробао и у Чешкој".

Осврнуо се Стојковић и на неиспуњене најаве селектора Ћурчића и потпредседника Сава Милошевића после високог пораза у Чешкој (1:4) да следи подношење извештаја и преузимање одговорности.

"Читао сам шта су причали после Чешке. Зна то цела Србија. Гледам реално на неке ствари које су урадили људи из Савеза. Скидам капу за инфраструктуру, али новац су добили од УЕФА, само су га уложили тамо где треба. Највећи проблем је што репрезентација нема резултата. Три циклуса смо пропустили, нема нас нигде. То је показатељ. То боли све нас који смо део српског фудбала. А, народ највише".

Подсетио је "Курир" на Стојковићеву изјаву после победе у Албанији, када је поручио да играчи не би требало да славе са певачицама у "кући фудбала" у Старој Пазови.

"Нисам ни тада критиковао, само сам рекао да Албанци иду на Европско првенство, а ми не. И да због тога немамо шта да славимо. Зар је нормално да славимо што смо победили Албанце у Тирани? Апсурд! Мислим да није... Стојим и данас иза оног што сам тада рекао. Немају разлога да се љуте, али неки играчи су користили ружне речи и псовке на мој рачун. Све је то дошло до мене и ја то знам", констатовао је.

"Курир" је питао Стојковића да ли постоји шанса да постане селектор после избора у ФСС крајем априла или почетком маја?

"Не постоји! Имам уговор са Гвангжуом. Нисам ја битан фактор у српском фудбалу. Имам само име у свету. Србији желим све најбоље и увек ћу бити 100 одсто уз репрезентацију".

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Бобо

06.04.2016 08:41

Легендарни Пикси био би позељан као тренер било гдје у свим вецим клубовима.Код нас не мозе зато сто је садасњи тренер басинбравар.Докле год будемо овако радили нас фудбал це да тоне све дубље.Пикси царе зелим ти све најбоље у тренерском послу исто као и у играцком.Масинбравару Цурцицу поруцујем металостругарство тамо би сигурно боље успио него у овом послу који сад обавља.

ОДГОВОРИТЕ