Piksi: Ja stvarno želim da pomognem Srbiji!

"Međutim, moje komentare ne shvataju kako treba". Dragan Stojković tvrdi da ga predsednik i čelnici Saveza, selektor i igrači - ne razumeju.

Fudbal 06.04.2016 | 10:00
Piksi: Ja stvarno želim da pomognem Srbiji!

Bivši kapiten, potom i predsednik nacionalnog Fudbalskog saveza, Dragan Stojković Piksi, kaže za "Kurir" da njegove izjave u medijima nisu dobro shvaćene od aktuelnog rukovodstva FSS, selektora i igrača.

"Nisam čovek koji voli da deli lekcije, ali jedino dobro iz cele priče je što se na kraju pobedilo. Daj Bože da i u kvalifikacijama pobeđujemo sve protivnike 1:0, ali... Znam da će mnogi da kažu: 'Vidi ga ovaj, opet priča sa strane...', ali ja stvarno želim da pomognem. Međutim, oni moje komentare ne shvataju kako treba. Kada kažem oni, mislim na predsednika i čelnike Saveza, trenera i igrače. Odgovornost leži na njima", osvrnuo se Stojković u razgovoru za beogradski list na nedavne provere protiv Poljske (0:1) i Estonije (1:0).

Tema su bile i teške reči između reprezentativaca Dušana Tadića i Nemanje Gudelja sa jedne, a Fudbalskog saveza Srbije sa druge strane.

"Definitivno to nije dobro! Ne treba iznositi prljav veš sa obe strane. Tako se umanjuje kredibilitet reprezentacije, ne samo igrača i trenera. Šta oni misle? Reprezentacija treba da nam bude institucija, a ne ovo na šta se sada svela. Nisam pristalica takve komunikacije i smeta mi. Svako je odgovoran za ono što priča, a svaka reč iznesena u medijima ima svoju težinu. Dok god budu radili ovo što rade, neće biti pozitivnog naboja u reprezentaciji. Ne razmišljaju o narodu, koji je gnevan jer nemamo rezultata i ovakvim stvarima ga još više odbijaju od fudbala", istakao je Stojković i dodao:

"Većina ljubitelja fudbala zapitala se zašto su Aleksandar Kolarov i Nemanja Matić igrali u oba prijateljska meča, kada se zna da obojica zbog kazne UEFA nemaju pravo da igraju u narednim kvalifikacijama. Prvi jedan, a drugi čak tri meča".

Trener kineskog Gvangžua kaže da bio on postupio drugačije od Radovana Ćurčića da je selektor u ovom trenutku.

"Nema logike! Ja to sigurno ne bih uradio! Ni jedan ni drugi kod mene ne bi igrali. Ne zato što su loši igrači, već zato što su kažnjeni. Nema tu velike priče i diskusije. Srbiji su potrebne pobede na startu kvalifikacija, a do njih se može doći samo sa igračima koji mogu da budu na terenu. Sve je jasno, ne znam što je selektor tako postupio, posebno što ih je probao i u Češkoj".

Osvrnuo se Stojković i na neispunjene najave selektora Ćurčića i potpredsednika Sava Miloševića posle visokog poraza u Češkoj (1:4) da sledi podnošenje izveštaja i preuzimanje odgovornosti.

"Čitao sam šta su pričali posle Češke. Zna to cela Srbija. Gledam realno na neke stvari koje su uradili ljudi iz Saveza. Skidam kapu za infrastrukturu, ali novac su dobili od UEFA, samo su ga uložili tamo gde treba. Najveći problem je što reprezentacija nema rezultata. Tri ciklusa smo propustili, nema nas nigde. To je pokazatelj. To boli sve nas koji smo deo srpskog fudbala. A, narod najviše".

Podsetio je "Kurir" na Stojkovićevu izjavu posle pobede u Albaniji, kada je poručio da igrači ne bi trebalo da slave sa pevačicama u "kući fudbala" u Staroj Pazovi.

"Nisam ni tada kritikovao, samo sam rekao da Albanci idu na Evropsko prvenstvo, a mi ne. I da zbog toga nemamo šta da slavimo. Zar je normalno da slavimo što smo pobedili Albance u Tirani? Apsurd! Mislim da nije... Stojim i danas iza onog što sam tada rekao. Nemaju razloga da se ljute, ali neki igrači su koristili ružne reči i psovke na moj račun. Sve je to došlo do mene i ja to znam", konstatovao je.

"Kurir" je pitao Stojkovića da li postoji šansa da postane selektor posle izbora u FSS krajem aprila ili početkom maja?

"Ne postoji! Imam ugovor sa Gvangžuom. Nisam ja bitan faktor u srpskom fudbalu. Imam samo ime u svetu. Srbiji želim sve najbolje i uvek ću biti 100 odsto uz reprezentaciju".

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Bobo

06.04.2016 08:41

Legendarni Piksi bio bi pozeljan kao trener bilo gdje u svim vecim klubovima.Kod nas ne moze zato sto je sadasnji trener basinbravar.Dokle god budemo ovako radili nas fudbal ce da tone sve dublje.Piksi care zelim ti sve najbolje u trenerskom poslu isto kao i u igrackom.Masinbravaru Curcicu porucujem metalostrugarstvo tamo bi sigurno bolje uspio nego u ovom poslu koji sad obavlja.

ODGOVORITE