Арсенал, Челси и Лестер: Нисмо допинговани!

Тимови који су доведени у везу са допинг скандалом који је открио доктор Марк Боднар демантовали су његове тврдње.

Фудбал 06.04.2016 | 08:40
Арсенал, Челси и Лестер: Нисмо допинговани!

Енглеску је у недељу ујутро потресла тврдња лекара Марка Боднара која је изашла у листу "Тајмс".

Он тврди да је велики број спортиста у Енглеској користио допинг, а да су међу њима и фудбалери Арсенала, Челсија, Лестера и Бирмингема, а да се то такође везује и за неке друге спортове који су популарни у Великој Британији попут крикета.

Он је бивши лекар Челсија (2001. до 2007. године) и за "Тајмс" је тврдио да су за време његовог боравка фудбалери узимали супстанце које нису одобрене, а ускоро су стигли и деманти из ових клубова.

Из Челсија тврде да су оптужбе лекара Марка Бонара "потпуно лажне и да немају никаквог основа", док су из Арсенала званично изјавили да су "изузетно разочарани" због оптужби које су се појавиле у медијима. Лестер сити, лидер Премијер лиге, такође је упутио деманти на вест коју је објавио магазин "Сандеј Тајмс".

"Плавци" такође наводе да никада нису користили услуге доктора Бонара, као и да никада њихови играчи нису ишли на неки додатни третман код њега. Деманти је стигао и из друголигаша Бирмингема у којима кажу да никада нису чули за овог доктора. Реаговала је и Фудбалска асоцијација Енглеске у писму у коме је рекла да се ради о озбиљним оптужбама и да ће испитати наводе "Сандеј Тајмса".

Да ли је у питању "измишљотина" овог доктора, трка за бољим тиражом новина или су у питању истините тврдње, сазнаћемо ускоро.

Коментари / 0

Оставите коментар