Arsenal, Čelsi i Lester: Nismo dopingovani!

Timovi koji su dovedeni u vezu sa doping skandalom koji je otkrio doktor Mark Bodnar demantovali su njegove tvrdnje.

Fudbal 06.04.2016 | 08:40
Arsenal, Čelsi i Lester: Nismo dopingovani!

Englesku je u nedelju ujutro potresla tvrdnja lekara Marka Bodnara koja je izašla u listu "Tajms".

On tvrdi da je veliki broj sportista u Engleskoj koristio doping, a da su među njima i fudbaleri Arsenala, Čelsija, Lestera i Birmingema, a da se to takođe vezuje i za neke druge sportove koji su popularni u Velikoj Britaniji poput kriketa.

On je bivši lekar Čelsija (2001. do 2007. godine) i za "Tajms" je tvrdio da su za vreme njegovog boravka fudbaleri uzimali supstance koje nisu odobrene, a uskoro su stigli i demanti iz ovih klubova.

Iz Čelsija tvrde da su optužbe lekara Marka Bonara "potpuno lažne i da nemaju nikakvog osnova", dok su iz Arsenala zvanično izjavili da su "izuzetno razočarani" zbog optužbi koje su se pojavile u medijima. Lester siti, lider Premijer lige, takođe je uputio demanti na vest koju je objavio magazin "Sandej Tajms".

"Plavci" takođe navode da nikada nisu koristili usluge doktora Bonara, kao i da nikada njihovi igrači nisu išli na neki dodatni tretman kod njega. Demanti je stigao i iz drugoligaša Birmingema u kojima kažu da nikada nisu čuli za ovog doktora. Reagovala je i Fudbalska asocijacija Engleske u pismu u kome je rekla da se radi o ozbiljnim optužbama i da će ispitati navode "Sandej Tajmsa".

Da li je u pitanju "izmišljotina" ovog doktora, trka za boljim tiražom novina ili su u pitanju istinite tvrdnje, saznaćemo uskoro.

Komentari / 0

Ostavite komentar