Нашли тону кокаина и "нарко подморницу"

Колумбијска војска је саопштила да је у операцијама у близини пацифичке обале те земље заплијенила више од тоне кокаина, као и једну "нарко подморницу".

Свијет 04.04.2016 | 13:14
Нашли тону кокаина и "нарко подморницу"

Припадници морнарице су у националном парку Санкијанга, на југозападу Колумбије, открили и уништили "полуподморницу дизајнирану попут торпеда", са капацитетом за транспорт двије тоне кокаина, наводи се у саопштењу, а пренијела је агенција АФП.

Морнарица је навела да је од 1993. године до сада заплијенила или уништила 91 илегалну "нарко полуподморницу", док је ово прва која је уништена ове године.

У близини подморнице су колумбијски морнари пронашли подземно складиште сакривено у шикари, у којем су пронађени пакети кокаина у великим пластичним кесама, укупне тежине од 652 килограма.

У одвојеној операцији у западном округу Нарињо су колумбијске снаге у два брода пронашле пакете кокаина, са укупном тежином од 402 килограма.

Морнарица је истакла да би трговци дрогом, да је заплијењени кокаин стигао до међународног тржишта, зарадили око 32 милиона долара.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Пасха

04.04.2016 13:16

Ко казе да нема брасна

ОДГОВОРИТЕ