Našli tonu kokaina i "narko podmornicu"

Kolumbijska vojska je saopštila da je u operacijama u blizini pacifičke obale te zemlje zaplijenila više od tone kokaina, kao i jednu "narko podmornicu".

Svijet 04.04.2016 | 13:14
Našli tonu kokaina i "narko podmornicu"

Pripadnici mornarice su u nacionalnom parku Sankijanga, na jugozapadu Kolumbije, otkrili i uništili "polupodmornicu dizajniranu poput torpeda", sa kapacitetom za transport dvije tone kokaina, navodi se u saopštenju, a prenijela je agencija AFP.

Mornarica je navela da je od 1993. godine do sada zaplijenila ili uništila 91 ilegalnu "narko polupodmornicu", dok je ovo prva koja je uništena ove godine.

U blizini podmornice su kolumbijski mornari pronašli podzemno skladište sakriveno u šikari, u kojem su pronađeni paketi kokaina u velikim plastičnim kesama, ukupne težine od 652 kilograma.

U odvojenoj operaciji u zapadnom okrugu Narinjo su kolumbijske snage u dva broda pronašle pakete kokaina, sa ukupnom težinom od 402 kilograma.

Mornarica je istakla da bi trgovci drogom, da je zaplijenjeni kokain stigao do međunarodnog tržišta, zaradili oko 32 miliona dolara.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Pasha

04.04.2016 13:16

Ko kaze da nema brasna

ODGOVORITE