Маја нашла мајку послије 37 година!

Маја Ковачевић, која већ годинама тражи своју биолошку мајку, која је оставила на степеницама једне зграде у Београду, коначно је остварила свој сан и сазнала ко ју је родио.

Србија 03.04.2016 | 20:10
Маја нашла мајку послије 37 година!

Она је на Фејсбуку недавно објавила писмо које је пронађено поред ње 1979. године на Славији у Београду, а њену објаву људи су масовно дијелили на друштвеним мрежама захваљујући чему је и пронашла мајку!

Маја нам је потврдила ову лијепу вест и рекла да би сутра требало да се види са својом биолошком мајком, први пут након дугих 37 година.

“У шоку сам. Не верујем да ми се ово десило”, казала је Маја за Мондо.

Ова жена мајку је интензивно тражила 10 година, али сваки њен покушај, како каже, наилазио је на слијепу улицу.

“Таман помислим да сам тако близу, а онда одједном препрека што због бирократије што због људи који немају осећаја”, испричала нам је Маја.

Пронађена је 14. јануара 1979. године на степеништу једне зграде на Славији, а поред ње остављено је и писмо које је наводно написла њена мајка:

Маја је, поред писма, на Фејсу оставила и сљедећу поруку: "Молим све који ме познају , а и оне који ме не познају да ми помогну да пронађем своју биолошку мајку. Рођена сам 09.01.1979. Пронађена сам 14.01.1979. У стамбеној згради у Делиградској 14 на Славији у Београду. Поред мене је била ова порука коју је оставила наводно моја мајка. Однета сам у Звечанску одакле сам касније усвојена. Већ годинама покушавам да дођем до истине како сам се нашла тог 14. јануара у тој згради и ко ме је ту донео и оставио. Сви моји досадашњи покушаји су били безуспешни. Зато вас још једном молим да ово моје писмо и текст делите па ће се можда пронаћи неко ко ће моћи да ми да одговоре на моја питања. Желим само да напоменем да који год је разлог мог остављања, ја се нећу љутити јер највише од свега желим да пронађем своју биолошку мајку и да знам ко сам ЈА и да ли имам можда неког брата или сестру. Свима који ово поделите унапред се захваљујем на издвојеном времену и труду да ми помогну".

Маја је за Мондо испричала своју животну причу - да ју је пронашао извјесни војник Протић, али и да постоји још једна верзија приче.

“Била сам у тој згради где сам пронађена и један старији брачни пар ми је испричао како ме је пронашао тадашњи момак њихове ћерке. Нашла сам и њега, иако живи у Америци, и он ми се куне да ме је он пронашао. И војник каже да ме је пронашао. Коме веровати?”, пита се Ковачевићева.

“У дому у Звечанској сам била наводно до новембра 1980. године кад сам отишла на адаптацију, а јула 1981. сам трајно усвојена".

Маја нам је испричала и да је усвојио Н.П. који је, како тврди, "био на положају и сарађивао с војском и полицијом, тако да сумњам у легалност целе приче. Полицајац који је вршио увиђај је живео у истој згради где и моји родитељи који су ме усвојили. Папири које поседујем имају много неисправности, грешака и брљотина".

Каже и да је сазнала да има и "други матични број", али да не може да добије податке о њему.

Она је рекла да јој сумњиво и то што по закону разлика између усвојитеља и усвојеника није смјела да буде већа од 45 година, а у њиховом случају, како тврди, је то премашено – мајка 45, отац 50 година.

Маја нам је испричала и да полицијског записника нема, као и да никакве информације није могла да добије ни из породилишта “Народни фронт”. “Нису хтели да ми дају информације за тај датум о женама које су се породиле”, рекла је Маја.

Писмо које је подигло цијелу Србију на ноге након што га је објавила на Фацебооку добила је, каже, из Звечанске,као и још документације за коју тврди да је пуна брљотина и неправилности.

Надамо се да ће ова жена од сутра, када се сретне са својом биолошком мајком, бити бар корак ближе срећи и топлини која јој је од рођења недостајала.

Држимо палчеве пред тај сусрет. Мајо, срећно!

(Мондо.рс)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

муња

04.04.2016 04:41

Незнам зашто је тражи

ОДГОВОРИТЕ