Помен српским борцима у Драгаљевцу

У Горњем Драгаљевцу код Бијељине данас је служен парастос у знак сјећања на све погинуле борце Одбрамбено-отаџбинског рата и све оне који су животе дали у Народно-ослободилачкој борби у Другом свјетском рату.

Република Српска 03.04.2016 | 20:57
Помен српским борцима у Драгаљевцу

Велики број мјештана, чланови породица, саборци и пријатељи одали су помен погинулима из овог мјеста, а данас је скупу присуствовао и велики број високих званица.

Цвијетин Љубић, у Одбрамбено-отаџбинском рату, изгубио је брата Василија. Данас каже да је поносан што је "имао брата који се борио за одбрану српског народа", али га највише тишти што нису пронађени његови посмртни остаци.

Сваке године треће недјеље васкршњег поста, мјештани, чланови породица, саборци и пријатељи одају помен погинулима из овог мјеста.

Предсједник Борачке организације Републике Српске генерал Миломир Савчић истиче да су жртве српског народа који се борио за своју слободу немјерљиве.

"Морамо се сјећати људи који су дали своје животе за ово што данас ми имамо", истакао је српски члан Предсједништва БиХ Младен Иванић. Иванић је нагласио да данас дјеца породица погинулих бораца имају највећи проблем, јер не користе формалне законске привилегије при запошљавању.

Сваки споменик одсликава вријеме једне трагедије, како споменик из Другог свјетског трата, тако и споменик из Одбрамбено-отаџбинског рата, с циљем да се не заборави, речено је на помену.

БН ТВ

Коментари / 0

Оставите коментар