Pomen srpskim borcima u Dragaljevcu

U Gornjem Dragaljevcu kod Bijeljine danas je služen parastos u znak sjećanja na sve poginule borce Odbrambeno-otadžbinskog rata i sve one koji su živote dali u Narodno-oslobodilačkoj borbi u Drugom svjetskom ratu.

Republika Srpska 03.04.2016 | 20:57
Pomen srpskim borcima u Dragaljevcu

Veliki broj mještana, članovi porodica, saborci i prijatelji odali su pomen poginulima iz ovog mjesta, a danas je skupu prisustvovao i veliki broj visokih zvanica.

Cvijetin Ljubić, u Odbrambeno-otadžbinskom ratu, izgubio je brata Vasilija. Danas kaže da je ponosan što je "imao brata koji se borio za odbranu srpskog naroda", ali ga najviše tišti što nisu pronađeni njegovi posmrtni ostaci.

Svake godine treće nedjelje vaskršnjeg posta, mještani, članovi porodica, saborci i prijatelji odaju pomen poginulima iz ovog mjesta.

Predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske general Milomir Savčić ističe da su žrtve srpskog naroda koji se borio za svoju slobodu nemjerljive.

"Moramo se sjećati ljudi koji su dali svoje živote za ovo što danas mi imamo", istakao je srpski član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić. Ivanić je naglasio da danas djeca porodica poginulih boraca imaju najveći problem, jer ne koriste formalne zakonske privilegije pri zapošljavanju.

Svaki spomenik odslikava vrijeme jedne tragedije, kako spomenik iz Drugog svjetskog trata, tako i spomenik iz Odbrambeno-otadžbinskog rata, s ciljem da se ne zaboravi, rečeno je na pomenu.

BN TV

Komentari / 0

Ostavite komentar