Институције заказале - узурпација имовине

Кад институције закажу грађани правду покушавају потражити путем медија. Милена Марковић из Старог Угљевика указује на бахатост појединаца који јој узурпирају имовину стару неколико стотина година. Каже, копају, руше, граде, без ичије сагласности, обавјештења или захтјева.

Република Српска 03.04.2016 | 20:58
Институције заказале - узурпација имовине

И таман када помислимо да су нас све неприлике учиниле бољим људима и да смо се макар мало промијенили на боље, дође шачица бахатих појединаца и демантује нас.Најновији случај људске ароганције биљежимо надомак Угљевика.

Иако живи и ради у Београду, Милена Марковић често посјећује гробове најмилијих и чува вјековно огњиште у непосредној близини које је у насљедство добила од свог дједа и оца.

Ни слутила није да ће без ичије сагласности и одобрења, како каже нека хајдучија доћи и узурпирати јој имовину, ископавати рупе и постављати бандере за ко зна чији интерес и чију потребу. Људима које је затекла уз праг родне куће старе неколико стотина година тражила је објашњење.

"Казали су ми за потребе нашег газде – он се зове Мићо. Казали су, радимо за Телеком, али то треба провјерити. Мене чуди како за Телеком, а стубови су за струју и ријеч је о Електродистрибуцији."

Милена прича да је убрзо успјела да ступи у контакт са подизвођачем радова. Дошао је газда, а онда како то обично бива услиједили су договори, наговори, захтјеви, приједлози, трампа. Такође, устаљено је неписано правило да се са газдама мора договорити, иначе..."

Власник фирме која те радове обавља је понудио мени да се нагодимо и да бандера остане овдје. Ја сам то, наравно одбила. Одговорио ми је, цитирам `то су тражили и много јачи од тебе, али нису успјели`. Ја нисам јак човјек. Ја овога пута браним достојанство овог парчета земље".

Миленин дјед солунски добровољац Микосав Микосављевић, ово је парче земље добио прича Милена, од краља Александра након повратка из албанске голготе. То је за њу и њену породицу непроцјењиво богатство.

"Уколико Република Српска казе да је ово заиста њен интерес, а не интерес неких интересних група ја ћу радо даровати ово парче земље држави Републици Српској, јер би тако и мој родитељ урадио. Али, ако је интерес неке групе која нема ни поштовања, ни достојанства онда ћу покушати да зауставим радове", тврди Милена Марковић.

Да све буде чудније, не тако давно каже Марковићева, комисија РиТЕ Угљевик изашла је на лице мјеста и упозорила власнике да не граде објекте и чак не саде воће.

Затечено стање су скенирали и упозорили да додатне грађевине неће моћи да се наплате у случају експропријације. Марковићева пита, како то да сада одједном саде бандере и то гдје им мјесто није. На крају, каже, сматра да је Република Српска правна држава и да ће о овоме повести рачуна.

БН ТВ

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

нн

03.04.2016 16:18

Чувај Милена дједовину, не дај, што се тиче правне државе... опет чувај очевину.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Колега

03.04.2016 16:30

Наса Милена и колегиница дугогодисњи новинар Вецерњих Новости!Увијек била сназна и достојанствена!

Name

Не дај

03.04.2016 17:09

Браво Милена!Не мора увек да буде како би локалне "газде", хтеле да буде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Слависа

03.04.2016 19:59

Елмонт фирма Слависе Савица нацелника борацке у Граду Бијељина. Која ради за Мицу Мицица. Постење прије свега.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драгиша Савић

04.04.2016 17:17

Господину који је послао коментар,под именом Слависа,нудим поса на одредјено вријеме у Елмонту све док се не увјери чија је и за кога и шта и гдје све обавља послове, за плату већу од просјечне у РС....можете почети сутра да радом....јавите се мени лично у просторијама предузећа....хвала.

ОДГОВОРИТЕ