Institucije zakazale - uzurpacija imovine

Kad institucije zakažu građani pravdu pokušavaju potražiti putem medija. Milena Marković iz Starog Ugljevika ukazuje na bahatost pojedinaca koji joj uzurpiraju imovinu staru nekoliko stotina godina. Kaže, kopaju, ruše, grade, bez ičije saglasnosti, obavještenja ili zahtjeva.

Republika Srpska 03.04.2016 | 20:58
Institucije zakazale - uzurpacija imovine

I taman kada pomislimo da su nas sve neprilike učinile boljim ljudima i da smo se makar malo promijenili na bolje, dođe šačica bahatih pojedinaca i demantuje nas.Najnoviji slučaj ljudske arogancije bilježimo nadomak Ugljevika.

Iako živi i radi u Beogradu, Milena Marković često posjećuje grobove najmilijih i čuva vjekovno ognjište u neposrednoj blizini koje je u nasljedstvo dobila od svog djeda i oca.

Ni slutila nije da će bez ičije saglasnosti i odobrenja, kako kaže neka hajdučija doći i uzurpirati joj imovinu, iskopavati rupe i postavljati bandere za ko zna čiji interes i čiju potrebu. Ljudima koje je zatekla uz prag rodne kuće stare nekoliko stotina godina tražila je objašnjenje.

"Kazali su mi za potrebe našeg gazde – on se zove Mićo. Kazali su, radimo za Telekom, ali to treba provjeriti. Mene čudi kako za Telekom, a stubovi su za struju i riječ je o Elektrodistribuciji."

Milena priča da je ubrzo uspjela da stupi u kontakt sa podizvođačem radova. Došao je gazda, a onda kako to obično biva uslijedili su dogovori, nagovori, zahtjevi, prijedlozi, trampa. Takođe, ustaljeno je nepisano pravilo da se sa gazdama mora dogovoriti, inače..."

Vlasnik firme koja te radove obavlja je ponudio meni da se nagodimo i da bandera ostane ovdje. Ja sam to, naravno odbila. Odgovorio mi je, citiram `to su tražili i mnogo jači od tebe, ali nisu uspjeli`. Ja nisam jak čovjek. Ja ovoga puta branim dostojanstvo ovog parčeta zemlje".

Milenin djed solunski dobrovoljac Mikosav Mikosavljević, ovo je parče zemlje dobio priča Milena, od kralja Aleksandra nakon povratka iz albanske golgote. To je za nju i njenu porodicu neprocjenjivo bogatstvo.

"Ukoliko Republika Srpska kaze da je ovo zaista njen interes, a ne interes nekih interesnih grupa ja ću rado darovati ovo parče zemlje državi Republici Srpskoj, jer bi tako i moj roditelj uradio. Ali, ako je interes neke grupe koja nema ni poštovanja, ni dostojanstva onda ću pokušati da zaustavim radove", tvrdi Milena Marković.

Da sve bude čudnije, ne tako davno kaže Markovićeva, komisija RiTE Ugljevik izašla je na lice mjesta i upozorila vlasnike da ne grade objekte i čak ne sade voće.

Zatečeno stanje su skenirali i upozorili da dodatne građevine neće moći da se naplate u slučaju eksproprijacije. Markovićeva pita, kako to da sada odjednom sade bandere i to gdje im mjesto nije. Na kraju, kaže, smatra da je Republika Srpska pravna država i da će o ovome povesti računa.

BN TV

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

nn

03.04.2016 16:18

Čuvaj Milena djedovinu, ne daj, što se tiče pravne države... opet čuvaj očevinu.....

ODGOVORITE
Name

Kolega

03.04.2016 16:30

Nasa Milena i koleginica dugogodisnji novinar Vecernjih Novosti!Uvijek bila snazna i dostojanstvena!

Name

Ne daj

03.04.2016 17:09

Bravo Milena!Ne mora uvek da bude kako bi lokalne "gazde", htele da bude.

ODGOVORITE
Name

Slavisa

03.04.2016 19:59

Elmont firma Slavise Savica nacelnika boracke u Gradu Bijeljina. Koja radi za Micu Micica. Postenje prije svega.

ODGOVORITE
Name

Dragiša Savić

04.04.2016 17:17

Gospodinu koji je poslao komentar,pod imenom Slavisa,nudim posa na odredjeno vrijeme u Elmontu sve dok se ne uvjeri čija je i za koga i šta i gdje sve obavlja poslove, za platu veću od prosječne u RS....možete početi sutra da radom....javite se meni lično u prostorijama preduzeća....hvala.

ODGOVORITE