Ди Марија „убио“ Ван Гала у појам! Са сљедећим...

Ја сам отишао, а ти и даље играш исто! Испао си из Европе, немаш шансе за титулу! Нису ме пустили да успем у Манчестеру“, киван је Аргентинац!

Фудбал 05.04.2016 | 21:20
Ди Марија „убио“ Ван Гала у појам! Са сљедећим...

Манчестер јунајтед је „обио“ касу. Поставио британски рекорд кад је реч о новцу плаћеном на име обештећења. Деловало је да ће све да буде потаман. И клубу и Анхелу ди Марији. А онда се десио суноврат. Иако је по броју асистенција (11), а то му је у каријери био заштитни знак, одрадио своје, Аргентинац је после само једне сезоне на Олд Трафорду решио да промени средину. Све због - Луја ван Гала.

Ди Марија није изговирио име холандског стручњака, међутим, на основу свега изреченог у интервјуу за Би-Би-Си означио га је као главног кривца што није успео на једном од најпопуларнијих стадиона света.

„Неке ствари није лепо рећи, али пре ће бити да ме нису пустили, него да нисам могао да се прилагодим. Отишао сам, а тај тим и даље игра на исти начин. Испао је из европских купова, а далеко је од шансе да буде првак у Премијер лиги. Не мислим да је то моја или грешка мојих бивших саиграча“, рекао је Ди Марија, очигледно упирући прст кривице ка Лују ван Галу.

Био је још конкретнији:

„Кад год сам добио шансу да играм, давао сам све од себе, али није испало како сам се надао. Зато сам одлучио да одем. Не само да бих био срећан, већ и да бих освајао трофеје. Дешавало се да једну утакмицу почнем на једној позицији, следећу на другој. Постизао сам голове на једној позицији, а онда бих изненада био одређен да на следећем мечу дејствујем на супротној страни терена. То ми није помогло да се прилагодим. На тренеру је да одлучи где ће који фудбалер да гра, али сматрам да би играч требало да се осећа комотно на месту које покрива“.

Тмурни дани у каријери бившег крилног везисте Бенфике и Реал Мадрида су завршени. Ове сезоне блиста. Заједно са осталим звездама Пари Сен Жермена већ је одбранио титулу у Лиги 1, а 13 голова и 16 асистенција у свим такмичењима показују да је оставио траг у првој години на Парку принчева.

„Све оно што нисам радио у Манчестеру радим у Пари Сен Жермену. Зато сам захвалан садашњем тренеру. Од почетка ми је јасно ставио до знања где ме жели и ниједног тренутка није променио мишљење. Дао ми је тоталну слободу да се крећем. Срећан сам у Паризу, а то у Манчестер није био случај“, досолио је Анхел ди Марија.

Коментари / 0

Оставите коментар