За убиство адвоката понудио аутомобил

Тужилаштво БиХ подигло је оптужницу против Миленка Крсмановића (59) из Сокоца, због ометања правосуђа и планирања убиства Мухидина Капе, познатог сарајевског адвоката.

Босна и Херцеговина 01.04.2016 | 21:03
За убиство адвоката понудио аутомобил

Фото: Мухидин Капо

Наиме, Крсмановић је на сваки начин покушао да спријечи Капино свједочење у процесу који се води против њега по оптужници за ратне злочине на подручју општине Соколац током јула 1992. године. Ухапшен је у акцији СИПА, у јуну прошле године, након вишемјесечне истраге.

План за убиство Крсмановић је, према оптужници Тужилаштва, развијао од фебруара до јуна прошле године, и то до детаља. Пронашао је ликвидатора с којим се два пута састао, а затим му испричао све битне детаље о Капином животу, мјестима на којима борави, који аутомобил вози.

Такође, предложио му је и на који начин да се ријеши адвоката, а за награду му је понудио свој аутомобил с тим да би по обављеном послу морао да прикрије трагове. Све то, према плановима оптуженог, требало је да буде завршено до почетка главног претреса, који је против њега требало да почне по оптужби за ратне злочине.

Из Тужилаштва БиХ је саопштено да је оптужница прослијеђена Суду БиХ.

Капо нам је након хапшења испричао да га је Крсмановић за вријеме прошлог рата у БиХ малтретирао и повриједио, те да је желио да га уклони и да га се ријеши како не би свједочио.

Данас га нисмо добили на телефон па нисмо успјели сазнати да ли је ишао на свједочење у процесу који је у току. Суд БиХ терети Крсмановића да је као полицајац МУП-а Републике Српске за вријеме рата у БиХ, у јулу 1992. године, на подручју Сокоца намјерно нанио тјелесни и душевни бол особи несрпске националности и противзаконто затворио, а затим опљачкао њену имовину. Њему је оптужница потврђена, а у марту прошле године се изјаснио да није крив.

Крсмановић је познат и полицији по инциденту у Палама који се десио прије четири године, када је свом сину, оптуженом за крађе возила, помогао да побјегне.

Он је тада аутомобилом ударио полицајца који је покушао да их заустави у бијегу и лакше га повриједио. Раније 2007. године сјекиром је напао и пребио двојицу шумара у Сокоцу, који су ишли у контролу.

Извор: Независне новине

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

вупер

02.04.2016 00:05

Тај це на листу за изборе

ОДГОВОРИТЕ
Name

мики

02.04.2016 07:03

Ето каква смо ми сиротиња. Ни за убиство немамо кесха,добро му није понудио кисели купус и ракију.

Name

xy

02.04.2016 13:26

Тај ће замијенити Сувару.

ОДГОВОРИТЕ