Спремите се за ''Брексит'' који ће уништити Премијер лигу! Ако изађу из ЕУ!

Енглески фудбал би могао да изгуби гомилу звезда укилико Уједињено Краљевство на референдуму напусти ЕУ овога лета!

Фудбал 05.04.2016 | 17:20
Спремите се за ''Брексит'' који ће уништити Премијер лигу! Ако изађу из ЕУ!

Енглески фудбал могао би ускоро заувек да буде промењен уколико такозвани Брексит буде реализован овог лета. Ради се о референдуму на којем ће грађани Уједињеног Краљевства одлучити да ли желе да остану унутар Европске уније, а он ће се одржати 23. јуна.

Према наводима Би-Би-Сија, више од 100 премијерлигашких фудбалера могли би да доспеју под удар ако овај референдум успе. Уколико Британија напусти ЕУ, постоји страх да ће европски играчи теже долазити у енглеске клубове у годинама које следе.

Студија коју је спровео Гардијан прошле године каже да би тандем Челсија Курт Зума и Цезар Аспиликуета, као и пар Арсенала Ектор Бељерин и Френисис Кокелан, квартет Јунајтеда Де Хеа, Мата, Шнајдерлин и Марсијал, па трио Ситија Мангала, Навас и Насри бити међу најугроженијима.

Ништа у бољој позицији нису ни Димитри Паје, Нголо Канте, Тим Крул и остале иностране звезде Премијер лиге.
“Напуштање Европске уније имаће много већи ефекат на фудбал него што људи мисле. Говоримо о чињеници да ће половини фудбалера у Премијер лиги бити потребна радне дозволе. Краткорочни ударац могао би да буде велики, али дугорочно клубови би могли да схвате да будућност лежи у развијању сопствене академије и својих талената”, каже фудбалски агент Рејчел Андерсон.

Према важећим законима, играчи са пасошима Европске уније слободно могу да играју у Енглеској, али ће се то променити ако Британија напусти ЕУ.

Сви који долазе на Острво морају да испуне критеријуме Хоум Офиса, који узима у обзир број интернационалних мечева, ФИФА ранкинг и величину обештећења. Анализом профила играча који играју у два највећа ранга енглеског фудбала, као и у шкотској Премијер лиги, дошло се до закључка да чак 332 фудбалера не би испунили услове за добијање радне дозволе.

Преко 100 звезда Премијер лиге морало би да напусти Енглеску одмах, а најгоре би прошли Астон Вила, Њукасл и Вотфорд који би изгубили по 11 фудбалера, док је у Чемпионшипу најугроженији Чарлтон, који би остао без 13 играча.

Коментари / 0

Оставите коментар