Spremite se za ''Breksit'' koji će uništiti Premijer ligu! Ako izađu iz EU!

Engleski fudbal bi mogao da izgubi gomilu zvezda ukiliko Ujedinjeno Kraljevstvo na referendumu napusti EU ovoga leta!

Fudbal 05.04.2016 | 17:20
Spremite se za ''Breksit'' koji će uništiti Premijer ligu! Ako izađu iz EU!

Engleski fudbal mogao bi uskoro zauvek da bude promenjen ukoliko takozvani Breksit bude realizovan ovog leta. Radi se o referendumu na kojem će građani Ujedinjenog Kraljevstva odlučiti da li žele da ostanu unutar Evropske unije, a on će se održati 23. juna.

Prema navodima Bi-Bi-Sija, više od 100 premijerligaških fudbalera mogli bi da dospeju pod udar ako ovaj referendum uspe. Ukoliko Britanija napusti EU, postoji strah da će evropski igrači teže dolaziti u engleske klubove u godinama koje slede.

Studija koju je sproveo Gardijan prošle godine kaže da bi tandem Čelsija Kurt Zuma i Cezar Aspilikueta, kao i par Arsenala Ektor Beljerin i Frenisis Kokelan, kvartet Junajteda De Hea, Mata, Šnajderlin i Marsijal, pa trio Sitija Mangala, Navas i Nasri biti među najugroženijima.

Ništa u boljoj poziciji nisu ni Dimitri Paje, Ngolo Kante, Tim Krul i ostale inostrane zvezde Premijer lige.
“Napuštanje Evropske unije imaće mnogo veći efekat na fudbal nego što ljudi misle. Govorimo o činjenici da će polovini fudbalera u Premijer ligi biti potrebna radne dozvole. Kratkoročni udarac mogao bi da bude veliki, ali dugoročno klubovi bi mogli da shvate da budućnost leži u razvijanju sopstvene akademije i svojih talenata”, kaže fudbalski agent Rejčel Anderson.

Prema važećim zakonima, igrači sa pasošima Evropske unije slobodno mogu da igraju u Engleskoj, ali će se to promeniti ako Britanija napusti EU.

Svi koji dolaze na Ostrvo moraju da ispune kriterijume Houm Ofisa, koji uzima u obzir broj internacionalnih mečeva, FIFA ranking i veličinu obeštećenja. Analizom profila igrača koji igraju u dva najveća ranga engleskog fudbala, kao i u škotskoj Premijer ligi, došlo se do zaključka da čak 332 fudbalera ne bi ispunili uslove za dobijanje radne dozvole.

Preko 100 zvezda Premijer lige moralo bi da napusti Englesku odmah, a najgore bi prošli Aston Vila, Njukasl i Votford koji bi izgubili po 11 fudbalera, dok je u Čempionšipu najugroženiji Čarlton, koji bi ostao bez 13 igrača.

Komentari / 0

Ostavite komentar