Анализа: Наполи против модерног фудбала!

Де Лаурентис одбио америчке милионе! Клуб подно Везува не жели да група инвеститора уђе и уложи новац...

Фудбал 05.04.2016 | 14:00
Анализа: Наполи против модерног фудбала!

Наполи је клуб са душом. Бескрајна је страст и љубав према фудбалу која влада у Напуљу и толико је јака да ни новац ту не може ништа. Како бруји фудбалска Италија контроверзни бизнисмен и први човек Наполија Аурелио де Лаурентис одбио је да прода 49 одсто клуба инвеститорима из Сједињених Америчких Држава, који су наводно били спремни да уложе велики новац како би клуб подигли до највиших висина.

Али Де Лаурентис је категорички рекао - НЕ! Одбио је да клуб претвори у пројекат сличан Манчестер Ситију, Пари Сен Жермену и другим клубовима који су експресно направили „куле и градове“.

Амерички милијардери имали су у плану изградњу новог стадиона који би заменио постојећи Сан Паоло, а имали су у плану да спремне огромна финансијска средства како би од лета купили врхунска појачања.

Међутим, Де Лаурентис је поручио да га уопште не занима продаја клуба и да ће он, ако буде било потребе, направити нови стадион.

Интересантно, Наполи је један од ретких клубова који није у дуговима, али треба подсетити да је Наполи 2004. године прогласио банкрот због дуговања у износу од 70.000.000 евра. Одмах затим Де Лаурентис је оживео тим који је наследио све што је Наполи остварио током историје, а нови клуб почео је из Серије Ц, односно Треће лиге.

Од тада Наполи доживљава константни успон и сада се грчевито бори са Јувентусом за титулу првака Италије. Стара дама има три бода предности, осам кола пре краја првенства.

Иначе, поменута група америчких милијардера сада наставља потрагу за новим клубом, такође на "чизми".

Коментари / 0

Оставите коментар