Analiza: Napoli protiv modernog fudbala!

De Laurentis odbio američke milione! Klub podno Vezuva ne želi da grupa investitora uđe i uloži novac...

Fudbal 05.04.2016 | 14:00
Analiza: Napoli protiv modernog fudbala!

Napoli je klub sa dušom. Beskrajna je strast i ljubav prema fudbalu koja vlada u Napulju i toliko je jaka da ni novac tu ne može ništa. Kako bruji fudbalska Italija kontroverzni biznismen i prvi čovek Napolija Aurelio de Laurentis odbio je da proda 49 odsto kluba investitorima iz Sjedinjenih Američkih Država, koji su navodno bili spremni da ulože veliki novac kako bi klub podigli do najviših visina.

Ali De Laurentis je kategorički rekao - NE! Odbio je da klub pretvori u projekat sličan Mančester Sitiju, Pari Sen Žermenu i drugim klubovima koji su ekspresno napravili „kule i gradove“.

Američki milijarderi imali su u planu izgradnju novog stadiona koji bi zamenio postojeći San Paolo, a imali su u planu da spremne ogromna finansijska sredstva kako bi od leta kupili vrhunska pojačanja.

Međutim, De Laurentis je poručio da ga uopšte ne zanima prodaja kluba i da će on, ako bude bilo potrebe, napraviti novi stadion.

Interesantno, Napoli je jedan od retkih klubova koji nije u dugovima, ali treba podsetiti da je Napoli 2004. godine proglasio bankrot zbog dugovanja u iznosu od 70.000.000 evra. Odmah zatim De Laurentis je oživeo tim koji je nasledio sve što je Napoli ostvario tokom istorije, a novi klub počeo je iz Serije C, odnosno Treće lige.

Od tada Napoli doživljava konstantni uspon i sada se grčevito bori sa Juventusom za titulu prvaka Italije. Stara dama ima tri boda prednosti, osam kola pre kraja prvenstva.

Inače, pomenuta grupa američkih milijardera sada nastavlja potragu za novim klubom, takođe na "čizmi".

Komentari / 0

Ostavite komentar