Гугл се нашалио, а људи остали без посла

Гугл је одувек имао прилично добре првоаприлске шале, али овога пута је то заиста била права катастрофа. Овогодишња забава је неке коштала посла.

Свијет 01.04.2016 | 19:33
Гугл се нашалио, а људи остали без посла

Желећи да се нашали на Светски дан шале, Гугл је свима који имају Г-мејл дао могућност да уз регуларно слање поште одаберу и опцију “дроп тхе миц”, како би ономе коме шаљу мејл "искочио" и лик из цртаћа Малац.

Замисао је била добра, али се појавила грешка јер су сви који су користили ту опцију и на тај начин слали и-мејлове остајали без одговора.

Како Гугл каже: “Једноставно одговорите на било који мејл користећи Сенд+Миц Дроп дугме. Сви ће добити поруку, али то је последње што ћете чути о томе, а чак и да покушавају да вам одговоре... нећете то видети”.

Али та шала није била нимало смешна јер је заустављала одговоре на мејлове, који се нису видели у сандучету, али их је било у секцији "све поруке”. Гуглова шала у покушају изазвала је бурне реакције корисника, због чега је компанија уклонила опцију после свега неколико сати од активирања.

“Случајно сам притиснуо дугме 'Миц Дроп' када сам писао пословни мејл. Уклоните ту ствар, умрећу”, написао је један корисник на Гугловом форуму.

“Ово је ужасно – управо сам послао мејл клијенту са овом глупом иконицом. Не смем себи да приуштим овакве глупе шале!”, написао је други.

За појединце, Гуглова неслана шала имала је велике последице. На пример, један корисник се представио као професионални писац.

“Због 'миц дропа' ја сам изгубио посао”, написао је и додао “Послао сам своје чланке шефици и нисам добио никакав одговор”.

Његова шефица очигледно није љубитељ Малаца, па је ово протумачила као увреду.

Пост се овако завршио: “Управо ме пробудила љутита порука од шефице и тако сам сазнао за ову 'урнебесну' шалу.”

Било је тек девет сати, а већ стотине уништених професионалних односа због Гуглове непримерене шале - један је од коментара.

Многи већ траже неки врсту компензације од Гугла због ове непријатности.

 

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар