Кројф уз Барселону на "Ел класику"!

Европски и шпански шампион у предстојећем дербију ће на пригодан начин одати почаст преминулој легенди.

Фудбал 01.04.2016 | 18:00
Кројф уз Барселону на "Ел класику"!

Једноставна порука "Хвала, Јохане" красиће дрес Барселоне у мечу против Реал Мадрида, највећем дербију шпанског фудбала, који се игра у суботу од 20.30 часова на Ноу Кампу.

Биће то прва утакмица Барселоне након смрти Јохана Кројфа, једног од највећих иноватора фудбалске игре и најутицајнијих људи у историји "најважније споредне ствари на свету".

Кројф је 70-их година прошлог века пет година играо за Барсу, а од 1988. до 1996. био њен шеф стручног штаба (најдуготрајнији у клупској историји).

У том периоду је имплементацијом "тики-таке" у свим старосним категоријама поставио темеље модерне, доминантне Барселоне, а индиректно утро пут и успесима репрезентације Шпаније у 21. веку.

Порука Кројфу биће исписана на грудима играча, поред клупског грба, тамо где се иначе налази симбол Светског клупског првенства, чији је Барселона актуелни освајач.

Тим Луиса Енрикеа осам кола пре краја сезоне води на табели Примере са девет бодова више од Атлетико Мадрида, а 10 више од најљућег ривала, тако да је 264. "Ел класико" вероватно последња прилика да се борба за титулу опет "закува"...

Коментари / 0

Оставите коментар