Krojf uz Barselonu na "El klasiku"!

Evropski i španski šampion u predstojećem derbiju će na prigodan način odati počast preminuloj legendi.

Fudbal 01.04.2016 | 18:00
Krojf uz Barselonu na "El klasiku"!

Jednostavna poruka "Hvala, Johane" krasiće dres Barselone u meču protiv Real Madrida, najvećem derbiju španskog fudbala, koji se igra u subotu od 20.30 časova na Nou Kampu.

Biće to prva utakmica Barselone nakon smrti Johana Krojfa, jednog od najvećih inovatora fudbalske igre i najuticajnijih ljudi u istoriji "najvažnije sporedne stvari na svetu".

Krojf je 70-ih godina prošlog veka pet godina igrao za Barsu, a od 1988. do 1996. bio njen šef stručnog štaba (najdugotrajniji u klupskoj istoriji).

U tom periodu je implementacijom "tiki-take" u svim starosnim kategorijama postavio temelje moderne, dominantne Barselone, a indirektno utro put i uspesima reprezentacije Španije u 21. veku.

Poruka Krojfu biće ispisana na grudima igrača, pored klupskog grba, tamo gde se inače nalazi simbol Svetskog klupskog prvenstva, čiji je Barselona aktuelni osvajač.

Tim Luisa Enrikea osam kola pre kraja sezone vodi na tabeli Primere sa devet bodova više od Atletiko Madrida, a 10 više od najljućeg rivala, tako da je 264. "El klasiko" verovatno poslednja prilika da se borba za titulu opet "zakuva"...

Komentari / 0

Ostavite komentar