Црвена звезда ''чисти'' дугове и спрема се за Европу!

Челници Црвене звезде почели су да решавају заостала дуговања како би лидер националног шампионата могао несметано да заигра у Европи.

Фудбал 05.04.2016 | 13:20
Црвена звезда ''чисти'' дугове и спрема се за Европу!

Како преносе 'Вечерње новости', најтрофејнији српски клуб је на добром путу да без икаквих проблема прође мониторинг Европске фудбалске уније (УЕФА), пошто се до четвртка касно увече радило на исплаћивању и репрограмирању старих обавеза.

Већину посла обавили су генерални директор Звездан Терзић и пословни директор Стефан Пантовић, а посебно су на исплати нагомиланих дугова према бившим и садашњим фудбалерима, тренерима и Радној заједници –јер УЕФА интересује искључиво 'спортски дуг' када је у питању издавање лиценце.

У протеклом периоду, готово четири милиона евра је исплаћено на име тих дуговања, током недеље остало је да се доплате одређене суме новца појединцима који су разним репрограмима своје зараде наплаћивали годинама уназад. А, новац се исплаћивао на крају онима који су показали највише разумевања, попут Ненада Милијаша, Душка Тошића и њима сличних, бивших истакнутих играча, који су клубу стално излазили у сусрет.

Велику 'помоћ' у остваривању зацртаног плана тим са Маракане имао је у виду продаје изданака своје школе – зарадивши на Предрагу Рајковићу, Марку Грујићу, Вукашину Јовановићу и Луки Јовићу нешто више од 13 милиона евра.

Коментари / 0

Оставите коментар