ЕЛ: Црвена Звезда - Дарушафака, реакције...

Радоњић: Много играча испод сваког нивоа...! "Евидентно је било и сад сам још сигурнији да се то догодило. Пробали смо све да се изгледа другачије вечерас, али...", рекао је тренер Црвене звезде Дејан Радоњић после пораза од Дарушафаке у Београду. Махмути пожелео Звезди срећу на течном српском...! Тренер Дарушафаке, Албанац из Скопља, није желео да ликује и скромно је одбацио оцене да је "тактички надмудрио" колегу Радоњића. Звезди је пожелео победу у Загребу и пласман у Топ 8 фазу. Бјелица: Немам ништа против Звезде! Кошаркаш Дарушафаке Милко Бјелица истакао је притисак на домаћина као један од узрока победе његовог тима над Црвеном звездом.

Кошарка 01.04.2016 | 09:00
ЕЛ: Црвена Звезда - Дарушафака, реакције...

"Честитке Дарушафаки на потпуно заслуженој победи", почео је излагање тренер Црвене звезде Дејан Радоњић после тек трећег пораза у Евролиги код куће ове сезоне, али пораза који је – ако изузмемо учинке других клубова – довео црвено-беле под морање да победе Цедевиту у последњем колу у Загребу.

Осим, уколико у петак увече Фенербахче код куће надигра Анадолу Ефес.

Црвена звезда – Дарушафака 61:80, пред нешто више од 18.000 навијача у "Арени", који су дошли на прославу историјског пласмана у Топ 8, а отишли кући разочарани (неки и пре времена), јер су одгледали једно од најлошијих издања српског шампиона ове сезоне.

Радоњић је на конференцији за штаму говорио дуго у уводној речи и потом су му била постављена само два питања, па ћемо утиске из прес сале "Комбанк арене" пренети баш тако – интегрално.

"Били су бољи од нас вечерас, ми смо кренули у меч добро, с добром мотивацијом, с добрим стварима и у одбрани и у нападу, али нисмо валоризовали све то и екипа Дарушафаке је добром игром држала добар ритам чак и кроз тај неки период када смо ми можда могли да направимо предност, а то нисмо искористили..."

"Тада је квалитет њихове игре наслућивао на то да ће наставити тако да играју до краја и тако је било..."

"Покушавали смо да се подигнемо и у оба правца да одиграмо како треба, стицали смо предност, али и брзо падали, губили лопте, што би могло да 'падне' под неискуство, јер је Дарушафака све време играла јако добру одбрану, али и ми смо радили лоше ствари које нису биле само плод добре одбране, због којих су они долазили до поседа и погађали".

"Остаје нам да се окренемо Цедевити и да пробамо да одиграмо добар меч тамо".

"За оно што сам причао пред меч са Дарушафаком, био сам у праву. Рекао сам да је тај период који смо имали, с пуно утакмица и путовања, оставио екипу без тренинга и оствавио трага на играчима. До Цедевите ћемо покушати мало да се дигнемо и да будемо на неком нивоу на ком смо били углавном ове сезоне, а Евролигу смо до сада одиграли сјајно. Вечерас је било лоше и зато идемо да се спремимо да покушамо да победимо Цедевиту тамо".

"Хвала навијачима на подршци", рекао је Радоњић, који је тада био упитан да прокоментарише чињеницу да је можда само Немања Дангубић био на висини задатка вечерас, као и како је дошло до тога да Дарушафака направи серију 4:23 и преломи меч.

"Сви су били у овом процесу који је био за нама, оставило је то трага на читав тим, не само на једног или два играча... Зато сам указивао на опрез пред меч".

"Евидентно је било и сад сам још сигурнији да се то догодило. Пробали смо све да се изгледа другачије вечерас, то је довело до тога да имамо јако мало расположених играча, а много више оних који су играли испод сваког нивоа до сада, па можда и горе од тога".

"Генерално, када је Дарушафака стицала предност, ми смо правили највише грешака и ту смо им помогли, уз огромно искуство које имају добили су додатну стабилност да контролишу резултат. Изгубљене лопте, промашени пенали, кош и слободно бацање... Они су тада 'узели' меч а ми испали...", завршио је Радоњић једно од краћих излагања ове сезоне после евролигашких искушења у Београду и Вршцу.

Тренер Дарушафаке, Албанац из Скопља, није желео да ликује и скромно је одбацио оцене да је "тактички надмудрио" колегу Радоњића. Звезди је пожелео победу у Загребу и пласман у Топ 8 фазу.

Тренер Дарушафаке Октај Махмути рођен је у Скопљу пре 48 година и пореклом је из албанске породице.

Дуго већ важи за једног од најбољих турских тренера, власник је четири титуле првака Турске и четири Турска купа, али и даље чека велике европске успехе.

На клупи Дарушафаке тешко ће их имати, али манире има. У излагању на течном српском језику, скоро без "омашеног" падежа, Махмути је скромно одбацио оцене да је "тактички надмудрио" Дејана Радоњића, рекао је само да вечерашња победа над Црвеном звездом много значи његовим кошаркашима за самопоуздање, а српском клубу је пожелео пласман у четвртфинале Евролиге.

"Навијачи су се скупили да прославе Звездин улазак међу осам најбољих, али се то није десило. Одиграли смо спортски, а Звезди желим победу следеће недеље и пласман у четвртфинале", рекао је Махмути новинарима после утакмице у Београду.

Дарушафака је у Арени победила Звезду 61:80 и тако српски клуб спречила да се коло пре краја Топ 16 фазе пласира у четвртфинале Евролиге.

Турска екипа је одавно без шансе за пласман даље, док ће Звезда своју прилику тражити следеће недеље у последњем колу.

"Остварили смо велику победу, која нам сигурно ништа резултатски не значи, али овај тим има много проблема и победа ће нам много значити за самопоуздање и за веру у то што радимо", казао је тренер Дарушафаке.

Он је додао да је веома задовољан игром свог тима у Арени.

"Пробали смо да контролишемо ниво утакмице, не дозвољавајући Звезди да лако поентира и да се размаше на терену. У другом полувремену смо још јаче и конкретније притисли, а у нападу смо били веома сталожени", навео је Махмути.

Кошаркаш Дарушафаке Милко Бјелица пожелео је Звезди пласман у наредну фазу Евролиге.

"Доста добро смо играли у одбрани, константно, што није одлика наше екипе ове сезоне. Звезда је била под великим притиском, најтеже су утакмице које морају да се добију. Желим им срећу против Цедевите и да се пласирају у Топ8", рекао је Бјелица.

Он је навео да је играти пред пуном Ареном велики мотив.

"Велики је притисак када се игра у Арени. Много наших играча, укључујући мене, нисмо имали прилику да играмо у оваквом амбијенту и пред оволико навијача", казао је Бјелица.

Он је са 13 поена и 6 скокова био један од најбољих појединаца гостујућег тима.

"Немам ништа против Звезде, то се поклопило, то је пука случајност", закључио је Бјелица.

Дарушафака ће у последњем колу Групе Е дочекати Локомотиву следеће недеље, док ће Звезда гостовати Цедевити.

Коментари / 0

Оставите коментар