EL: Crvena Zvezda - Darušafaka, reakcije...

Radonjić: Mnogo igrača ispod svakog nivoa...! "Evidentno je bilo i sad sam još sigurniji da se to dogodilo. Probali smo sve da se izgleda drugačije večeras, ali...", rekao je trener Crvene zvezde Dejan Radonjić posle poraza od Darušafake u Beogradu. Mahmuti poželeo Zvezdi sreću na tečnom srpskom...! Trener Darušafake, Albanac iz Skoplja, nije želeo da likuje i skromno je odbacio ocene da je "taktički nadmudrio" kolegu Radonjića. Zvezdi je poželeo pobedu u Zagrebu i plasman u Top 8 fazu. Bjelica: Nemam ništa protiv Zvezde! Košarkaš Darušafake Milko Bjelica istakao je pritisak na domaćina kao jedan od uzroka pobede njegovog tima nad Crvenom zvezdom.

Košarka 01.04.2016 | 09:00
EL: Crvena Zvezda - Darušafaka, reakcije...

"Čestitke Darušafaki na potpuno zasluženoj pobedi", počeo je izlaganje trener Crvene zvezde Dejan Radonjić posle tek trećeg poraza u Evroligi kod kuće ove sezone, ali poraza koji je – ako izuzmemo učinke drugih klubova – doveo crveno-bele pod moranje da pobede Cedevitu u poslednjem kolu u Zagrebu.

Osim, ukoliko u petak uveče Fenerbahče kod kuće nadigra Anadolu Efes.

Crvena zvezda – Darušafaka 61:80, pred nešto više od 18.000 navijača u "Areni", koji su došli na proslavu istorijskog plasmana u Top 8, a otišli kući razočarani (neki i pre vremena), jer su odgledali jedno od najlošijih izdanja srpskog šampiona ove sezone.

Radonjić je na konferenciji za štamu govorio dugo u uvodnoj reči i potom su mu bila postavljena samo dva pitanja, pa ćemo utiske iz pres sale "Kombank arene" preneti baš tako – integralno.

"Bili su bolji od nas večeras, mi smo krenuli u meč dobro, s dobrom motivacijom, s dobrim stvarima i u odbrani i u napadu, ali nismo valorizovali sve to i ekipa Darušafake je dobrom igrom držala dobar ritam čak i kroz taj neki period kada smo mi možda mogli da napravimo prednost, a to nismo iskoristili..."

"Tada je kvalitet njihove igre naslućivao na to da će nastaviti tako da igraju do kraja i tako je bilo..."

"Pokušavali smo da se podignemo i u oba pravca da odigramo kako treba, sticali smo prednost, ali i brzo padali, gubili lopte, što bi moglo da 'padne' pod neiskustvo, jer je Darušafaka sve vreme igrala jako dobru odbranu, ali i mi smo radili loše stvari koje nisu bile samo plod dobre odbrane, zbog kojih su oni dolazili do poseda i pogađali".

"Ostaje nam da se okrenemo Cedeviti i da probamo da odigramo dobar meč tamo".

"Za ono što sam pričao pred meč sa Darušafakom, bio sam u pravu. Rekao sam da je taj period koji smo imali, s puno utakmica i putovanja, ostavio ekipu bez treninga i ostvavio traga na igračima. Do Cedevite ćemo pokušati malo da se dignemo i da budemo na nekom nivou na kom smo bili uglavnom ove sezone, a Evroligu smo do sada odigrali sjajno. Večeras je bilo loše i zato idemo da se spremimo da pokušamo da pobedimo Cedevitu tamo".

"Hvala navijačima na podršci", rekao je Radonjić, koji je tada bio upitan da prokomentariše činjenicu da je možda samo Nemanja Dangubić bio na visini zadatka večeras, kao i kako je došlo do toga da Darušafaka napravi seriju 4:23 i prelomi meč.

"Svi su bili u ovom procesu koji je bio za nama, ostavilo je to traga na čitav tim, ne samo na jednog ili dva igrača... Zato sam ukazivao na oprez pred meč".

"Evidentno je bilo i sad sam još sigurniji da se to dogodilo. Probali smo sve da se izgleda drugačije večeras, to je dovelo do toga da imamo jako malo raspoloženih igrača, a mnogo više onih koji su igrali ispod svakog nivoa do sada, pa možda i gore od toga".

"Generalno, kada je Darušafaka sticala prednost, mi smo pravili najviše grešaka i tu smo im pomogli, uz ogromno iskustvo koje imaju dobili su dodatnu stabilnost da kontrolišu rezultat. Izgubljene lopte, promašeni penali, koš i slobodno bacanje... Oni su tada 'uzeli' meč a mi ispali...", završio je Radonjić jedno od kraćih izlaganja ove sezone posle evroligaških iskušenja u Beogradu i Vršcu.

Trener Darušafake, Albanac iz Skoplja, nije želeo da likuje i skromno je odbacio ocene da je "taktički nadmudrio" kolegu Radonjića. Zvezdi je poželeo pobedu u Zagrebu i plasman u Top 8 fazu.

Trener Darušafake Oktaj Mahmuti rođen je u Skoplju pre 48 godina i poreklom je iz albanske porodice.

Dugo već važi za jednog od najboljih turskih trenera, vlasnik je četiri titule prvaka Turske i četiri Turska kupa, ali i dalje čeka velike evropske uspehe.

Na klupi Darušafake teško će ih imati, ali manire ima. U izlaganju na tečnom srpskom jeziku, skoro bez "omašenog" padeža, Mahmuti je skromno odbacio ocene da je "taktički nadmudrio" Dejana Radonjića, rekao je samo da večerašnja pobeda nad Crvenom zvezdom mnogo znači njegovim košarkašima za samopouzdanje, a srpskom klubu je poželeo plasman u četvrtfinale Evrolige.

"Navijači su se skupili da proslave Zvezdin ulazak među osam najboljih, ali se to nije desilo. Odigrali smo sportski, a Zvezdi želim pobedu sledeće nedelje i plasman u četvrtfinale", rekao je Mahmuti novinarima posle utakmice u Beogradu.

Darušafaka je u Areni pobedila Zvezdu 61:80 i tako srpski klub sprečila da se kolo pre kraja Top 16 faze plasira u četvrtfinale Evrolige.

Turska ekipa je odavno bez šanse za plasman dalje, dok će Zvezda svoju priliku tražiti sledeće nedelje u poslednjem kolu.

"Ostvarili smo veliku pobedu, koja nam sigurno ništa rezultatski ne znači, ali ovaj tim ima mnogo problema i pobeda će nam mnogo značiti za samopouzdanje i za veru u to što radimo", kazao je trener Darušafake.

On je dodao da je veoma zadovoljan igrom svog tima u Areni.

"Probali smo da kontrolišemo nivo utakmice, ne dozvoljavajući Zvezdi da lako poentira i da se razmaše na terenu. U drugom poluvremenu smo još jače i konkretnije pritisli, a u napadu smo bili veoma staloženi", naveo je Mahmuti.

Košarkaš Darušafake Milko Bjelica poželeo je Zvezdi plasman u narednu fazu Evrolige.

"Dosta dobro smo igrali u odbrani, konstantno, što nije odlika naše ekipe ove sezone. Zvezda je bila pod velikim pritiskom, najteže su utakmice koje moraju da se dobiju. Želim im sreću protiv Cedevite i da se plasiraju u Top8", rekao je Bjelica.

On je naveo da je igrati pred punom Arenom veliki motiv.

"Veliki je pritisak kada se igra u Areni. Mnogo naših igrača, uključujući mene, nismo imali priliku da igramo u ovakvom ambijentu i pred ovoliko navijača", kazao je Bjelica.

On je sa 13 poena i 6 skokova bio jedan od najboljih pojedinaca gostujućeg tima.

"Nemam ništa protiv Zvezde, to se poklopilo, to je puka slučajnost", zaključio je Bjelica.

Darušafaka će u poslednjem kolu Grupe E dočekati Lokomotivu sledeće nedelje, dok će Zvezda gostovati Cedeviti.

Komentari / 0

Ostavite komentar