ЕЛ: Звезда узалуд ''спремала ражањ'' - турски зец побјегао из тихе Арене!

Екипа Дејана Радоњића одиграла далеко најлошију утакмицу у Топ 16 фази и дозволила ривалу да слави...

Кошарка 31.03.2016 | 22:30
ЕЛ: Звезда узалуд ''спремала ражањ'' - турски зец побјегао из тихе Арене!

Црвена звезда испустила је прву „меч лопту“ вредну четвртфинала Евролиге, пошто ни у другом окршају са Дарушафаком није успела да изађе као победник. Клуб из турске метрополе није одиграо један од најбољих мечева у овосезонском издању елитног такмичења, али је урадио таман толико да противнику са друге стране терена осујети све победничке намере и поквари слављеничку журку која се увелико спремала у београдској Арени - 60:81 (20:15, 14:20, 15:20,12:25).

Упркос поразу за Црвену звезду још ништа није изгубљено. Напротив. У случају да Фенербахче у петак увече савлада Ефес као домаћин, црвено-бели обезбедиће и дефинитивно пролаз у четвртфинале, с тим што снови о трећој позицији на табели више неће имати никаквог смисла ако Панатинаикос савлада Цедевиту. А и ако Ефес победу Фенер, Звезду победа у Загребу над Цедевитом у последњем колу води у осам најбољих на Старом континенту.

Мада се дуго уочи утакмице стварала атмосфера велике журке, са све балонима који су били постављени на сводове највеће дворане у овом делу Европе, Дарушафака је искористила тренутак, докусурила Црвену звезду и психички је дотукла у мечу који за госте није имао такмичарски значај, већ је све искључиво била ствар образа. А образ састава Октаја Махмутија осветлали су Скоти Вилбекин, Џамон Гордон и Милко Бјелица, који су сваку Звездину грешку сурово кажњавали и претворили у победу вредну лепе успомене са путовања у дворану где су многи падали... А погрешних одлука, изгубљених лопти и минута без конкретних решења и реализација на обе половине терена било је превише. У првом полувремену седам, на крају - чак 19. Када се на то дода мизеран проценат шута са пенала од 42 посто јасно је што пораз није могао да се избегне.

Дуго Црвена звезда није била овако нокаутирана, а други део утакмице донеће много материјала за анализу у стручном штабу. Играчи Дејана Радоњића оставили су прилично блед утисак, а грешке су се поткрадале практично у свим сегментима. Организациони део напада као да није постојао, превише се компликовало у преносима лопте, а Дарушафакини кошаркаши су агресивном одбраном додатно отежавали ситуацију Василију Мицићу и Стефану Јовићу. Исто тако и остатку екипе...

Уз чак пет ситуација где је противник имао прилику да уз погођени кош дода и слободно бацање, те превише препуштени лопти и лаких контри на другој страни Дарушафака је направила победничку серију 16:1 крајем треће и почетком последње деонице и заостатак од пет поена претворила у предност од десет поена (59:49). Све остало било је ствар мирног финиша.

Покушао је Марко Гудурић да на препознатљив начин покрене екипу, чак је и погодио једну тешку тројку, али реакције није било. Одлична игра Квинсија Милера, али и једно од најбољих евролигашких издања Немање Дангубића остало је у запећку погрешних одлука, које су Дарушафаки донеле пирову победу.

Најефикаснији играч у победничком саставу био је Вилбекин са 19 поена, 14 кошева додао је Гордон, док је један мање имао Бјелица. Код Црвене звезде 18 кошева и седам скокова скупио је Милер, док је Дангубић имао 14 поена.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА - ДАРУШАФАКА 61:80
/20:15, 14:20, 15:20, 12:25/

Црвена звезда: Кинзи 2, Ребић, Дангубић 14, Лазић 2, Мицић 7, Тејић, Симоновић, Гудурић 7, Јовић, Милер 18, 7ск, Цирбес 7, Штимац 4;

Дарушафака: Вилбекин 19, Рединг 6, Турен, Ерден 6, Маркоишвили 5, Алдемир 6, Савас, Гордон 14, 6ас, 4ук, Арслан 2, Слотер 9, Бјелица 13, 6ск.

Коментари / 0

Оставите коментар