EL: Zvezda uzalud ''spremala ražanj'' - turski zec pobjegao iz tihe Arene!

Ekipa Dejana Radonjića odigrala daleko najlošiju utakmicu u Top 16 fazi i dozvolila rivalu da slavi...

Košarka 31.03.2016 | 22:30
EL: Zvezda uzalud ''spremala ražanj'' - turski zec pobjegao iz tihe Arene!

Crvena zvezda ispustila je prvu „meč loptu“ vrednu četvrtfinala Evrolige, pošto ni u drugom okršaju sa Darušafakom nije uspela da izađe kao pobednik. Klub iz turske metropole nije odigrao jedan od najboljih mečeva u ovosezonskom izdanju elitnog takmičenja, ali je uradio taman toliko da protivniku sa druge strane terena osujeti sve pobedničke namere i pokvari slavljeničku žurku koja se uveliko spremala u beogradskoj Areni - 60:81 (20:15, 14:20, 15:20,12:25).

Uprkos porazu za Crvenu zvezdu još ništa nije izgubljeno. Naprotiv. U slučaju da Fenerbahče u petak uveče savlada Efes kao domaćin, crveno-beli obezbediće i definitivno prolaz u četvrtfinale, s tim što snovi o trećoj poziciji na tabeli više neće imati nikakvog smisla ako Panatinaikos savlada Cedevitu. A i ako Efes pobedu Fener, Zvezdu pobeda u Zagrebu nad Cedevitom u poslednjem kolu vodi u osam najboljih na Starom kontinentu.

Mada se dugo uoči utakmice stvarala atmosfera velike žurke, sa sve balonima koji su bili postavljeni na svodove najveće dvorane u ovom delu Evrope, Darušafaka je iskoristila trenutak, dokusurila Crvenu zvezdu i psihički je dotukla u meču koji za goste nije imao takmičarski značaj, već je sve isključivo bila stvar obraza. A obraz sastava Oktaja Mahmutija osvetlali su Skoti Vilbekin, Džamon Gordon i Milko Bjelica, koji su svaku Zvezdinu grešku surovo kažnjavali i pretvorili u pobedu vrednu lepe uspomene sa putovanja u dvoranu gde su mnogi padali... A pogrešnih odluka, izgubljenih lopti i minuta bez konkretnih rešenja i realizacija na obe polovine terena bilo je previše. U prvom poluvremenu sedam, na kraju - čak 19. Kada se na to doda mizeran procenat šuta sa penala od 42 posto jasno je što poraz nije mogao da se izbegne.

Dugo Crvena zvezda nije bila ovako nokautirana, a drugi deo utakmice doneće mnogo materijala za analizu u stručnom štabu. Igrači Dejana Radonjića ostavili su prilično bled utisak, a greške su se potkradale praktično u svim segmentima. Organizacioni deo napada kao da nije postojao, previše se komplikovalo u prenosima lopte, a Darušafakini košarkaši su agresivnom odbranom dodatno otežavali situaciju Vasiliju Miciću i Stefanu Joviću. Isto tako i ostatku ekipe...

Uz čak pet situacija gde je protivnik imao priliku da uz pogođeni koš doda i slobodno bacanje, te previše prepušteni lopti i lakih kontri na drugoj strani Darušafaka je napravila pobedničku seriju 16:1 krajem treće i početkom poslednje deonice i zaostatak od pet poena pretvorila u prednost od deset poena (59:49). Sve ostalo bilo je stvar mirnog finiša.

Pokušao je Marko Gudurić da na prepoznatljiv način pokrene ekipu, čak je i pogodio jednu tešku trojku, ali reakcije nije bilo. Odlična igra Kvinsija Milera, ali i jedno od najboljih evroligaških izdanja Nemanje Dangubića ostalo je u zapećku pogrešnih odluka, koje su Darušafaki donele pirovu pobedu.

Najefikasniji igrač u pobedničkom sastavu bio je Vilbekin sa 19 poena, 14 koševa dodao je Gordon, dok je jedan manje imao Bjelica. Kod Crvene zvezde 18 koševa i sedam skokova skupio je Miler, dok je Dangubić imao 14 poena.

CRVENA ZVEZDA - DARUŠAFAKA 61:80
/20:15, 14:20, 15:20, 12:25/

Crvena zvezda: Kinzi 2, Rebić, Dangubić 14, Lazić 2, Micić 7, Tejić, Simonović, Gudurić 7, Jović, Miler 18, 7sk, Cirbes 7, Štimac 4;

Darušafaka: Vilbekin 19, Reding 6, Turen, Erden 6, Markoišvili 5, Aldemir 6, Savas, Gordon 14, 6as, 4uk, Arslan 2, Sloter 9, Bjelica 13, 6sk.

Komentari / 0

Ostavite komentar