Озилов "сензационални" повратак у Мадрид?!

Зиданове речи хвале многи су схватили као почетак Перезове офанзиве на Немца, који каже да мисли само на Арсенал... Видећемо шта ће бити.

Фудбал 04.04.2016 | 21:20
Озилов "сензационални" повратак у Мадрид?!

Непуне три године након што је последњег дана прелазног рока, 1. септембра, прешао из Реал Мадрида у Арсенал за 46 милиона евра, Месут Озил могао би да крене супротним смером.

Енглески медији везивали су 27-годишњег Немца турског порекла са одласком са "Емирејтса" наредног лета, јер је наводно "изгубио стрпљење" са Арсеном Венгером и чекањем да "тобџије" коначно саставе екипу за највише домете.

На све то, надовезала се изјава актуелног тренера Реала, Зинедина Зидана, који је нашироко исхвалио бившу "десетку" клуба, с којом није имао прилике да ради, јер је у то време водио "Б" тим, односно "Кастиљу".

Озил је из Мадрида отишао лето пре тријумфа са Немачком на Светском првенству у Бразилу, где је засијао и Џејмс Родригез, млади Колумбијац, који је 2014. задужио белу "десетку" након што је Монаку плаћен 80 милиона евра.

Међутим, како све у Мадриду, када је Реал у питању, кратко траје и брзо се мења, тако је и "чекање" Родригеза дошло до краја, па су на "Бернабеу" стадиону наводно схватили да су боље и допадљивије играли са Озилом иза нападача...

Разговарајући за "Споx", Озил је рекао...

"Зидан је био невероватна играч. Није само играо фудбал, већ је живео за игру. Након што је завршио каријеру, упознао сам га као човека који је увек спреман да пружи руку и помогне. Али, то не говори ништа о мојој будућности. Ја само о Арсеналу размишљам. Није истинита прича која ме повезује с повратком у Шпанију", истакао је најкреативнији играч Арсенала.

Међутим, уколико Зидан није причао у суперлативу о Озилу "тек тако", већ је то био шлагворт иницијативи Флорентина Переза, онда је питање како ће се све завршити, јер нас је Реал навикао да оно што Реал хоће, Реал и добије.

Озил је рођен у Гелзенкирхену, где је завршио Шалкеову академију и одиграо 39 утакмица за први тим, постигавши само гол, уз пет асистенција. За пет милиона евра продали су га плави и погрешили, јер је од првог дана у Вердеру из Бремена тада голобради Озил наговестио велику каријеру. Од 31. јануара 2008. до преласка у Реал за 18 милиона евра, 17. августа 2010. године, Озил је у зеленом дресу одиграо 108 утакмица, дао 16 голова и забележио чак 55 асистенција.

У Реалу је играо три пуне сезоне и на 159 мечева дао 27 голова, уз 81 асистенцију, освојио је једну Примеру и једну Лигу шампиона, а онда без икакве потребе, већ чисто због Реалове навике да доводи нова и нова лица, продат је Арсеналу за 46 милиона евра и, многи ће приметити, оставио празнину у везном реду мадридског клуба.

Од доласка у Лондон игра "горе-доле", има сјајне периоде, а онда падне и "нестане" и моментално постане тема енглеске таблоидне штампе. Играо је 110 пута за Арсенал, дао 19 голова и 42 пута асистирао, што је нешто слабији просек од оног који је држао у Вердеру и Реалу.

"Трансфермаркт" га цени на 50 милиона евра.

Коментари / 0

Оставите коментар