Ozilov "senzacionalni" povratak u Madrid?!

Zidanove reči hvale mnogi su shvatili kao početak Perezove ofanzive na Nemca, koji kaže da misli samo na Arsenal... Videćemo šta će biti.

Fudbal 04.04.2016 | 21:20
Ozilov "senzacionalni" povratak u Madrid?!

Nepune tri godine nakon što je poslednjeg dana prelaznog roka, 1. septembra, prešao iz Real Madrida u Arsenal za 46 miliona evra, Mesut Ozil mogao bi da krene suprotnim smerom.

Engleski mediji vezivali su 27-godišnjeg Nemca turskog porekla sa odlaskom sa "Emirejtsa" narednog leta, jer je navodno "izgubio strpljenje" sa Arsenom Vengerom i čekanjem da "tobdžije" konačno sastave ekipu za najviše domete.

Na sve to, nadovezala se izjava aktuelnog trenera Reala, Zinedina Zidana, koji je naširoko ishvalio bivšu "desetku" kluba, s kojom nije imao prilike da radi, jer je u to vreme vodio "B" tim, odnosno "Kastilju".

Ozil je iz Madrida otišao leto pre trijumfa sa Nemačkom na Svetskom prvenstvu u Brazilu, gde je zasijao i Džejms Rodrigez, mladi Kolumbijac, koji je 2014. zadužio belu "desetku" nakon što je Monaku plaćen 80 miliona evra.

Međutim, kako sve u Madridu, kada je Real u pitanju, kratko traje i brzo se menja, tako je i "čekanje" Rodrigeza došlo do kraja, pa su na "Bernabeu" stadionu navodno shvatili da su bolje i dopadljivije igrali sa Ozilom iza napadača...

Razgovarajući za "Spox", Ozil je rekao...

"Zidan je bio neverovatna igrač. Nije samo igrao fudbal, već je živeo za igru. Nakon što je završio karijeru, upoznao sam ga kao čoveka koji je uvek spreman da pruži ruku i pomogne. Ali, to ne govori ništa o mojoj budućnosti. Ja samo o Arsenalu razmišljam. Nije istinita priča koja me povezuje s povratkom u Španiju", istakao je najkreativniji igrač Arsenala.

Međutim, ukoliko Zidan nije pričao u superlativu o Ozilu "tek tako", već je to bio šlagvort inicijativi Florentina Pereza, onda je pitanje kako će se sve završiti, jer nas je Real navikao da ono što Real hoće, Real i dobije.

Ozil je rođen u Gelzenkirhenu, gde je završio Šalkeovu akademiju i odigrao 39 utakmica za prvi tim, postigavši samo gol, uz pet asistencija. Za pet miliona evra prodali su ga plavi i pogrešili, jer je od prvog dana u Verderu iz Bremena tada golobradi Ozil nagovestio veliku karijeru. Od 31. januara 2008. do prelaska u Real za 18 miliona evra, 17. avgusta 2010. godine, Ozil je u zelenom dresu odigrao 108 utakmica, dao 16 golova i zabeležio čak 55 asistencija.

U Realu je igrao tri pune sezone i na 159 mečeva dao 27 golova, uz 81 asistenciju, osvojio je jednu Primeru i jednu Ligu šampiona, a onda bez ikakve potrebe, već čisto zbog Realove navike da dovodi nova i nova lica, prodat je Arsenalu za 46 miliona evra i, mnogi će primetiti, ostavio prazninu u veznom redu madridskog kluba.

Od dolaska u London igra "gore-dole", ima sjajne periode, a onda padne i "nestane" i momentalno postane tema engleske tabloidne štampe. Igrao je 110 puta za Arsenal, dao 19 golova i 42 puta asistirao, što je nešto slabiji prosek od onog koji je držao u Verderu i Realu.

"Transfermarkt" ga ceni na 50 miliona evra.

Komentari / 0

Ostavite komentar