Хрвати побјеђују на терену, а онда губе за "зеленим столом"!

Нови блам хрватских фудбалских радника због којег ће, можда, довести у питање пласман на Европско првенство за младе (играчи до 21 године).

Фудбал 03.04.2016 | 14:40
Хрвати побјеђују на терену, а онда губе за "зеленим столом"!

Паметан се учи на грешкама, а Хрватски фудбалски савез, односно стручни штабови млађих категорија хрватских селекција и клубова, изгледа, ништа нису научили.

Након што је, не тако давно, УЕФА избацила Динамо из јуниорске ЛИге шампиона због грубог превида стручног штаба загребачког клуба (последњих седам минута играо је фудбалер који на то није имао право због жутих картона) у мечу против Андерлехта, слична глупост догодила се и младој фудбалској репрезентацији Хрватске коју предводи бивши ас Ненад Грачан.

У мечу против Естоније у Запрешићу, у понедељак, у квалификацијама за ЕП, Хрватска је победила 2:1, али би врло лако могла да остане без бодова.

Шта се догодило?

У другом полувремену за Хрватску је заиграо Иван Фиолић којег није било у службеном записнику и Хрватској прети да накнадно изгуби добијену утакмицу за зеленим столом. Из ХНС-а су одмах потврдили да је реч о техничкој грешки, а селектор Ненад Грачан каже да "не зна шта се догодило" и да "није до њега".

Кад је стручни штаб Хрватске увидео грешку, покушао је да "исправи" званичне папире, али већ је било касно. Делегат меча, Грк Аристидис Ставропулос из Грчке је мобилним телефоном фотографисао Фиолића у игри…

У међувремену, УЕФА је покренула поступак против Хрватске.

Хрватска репрезентација је, иначе, водећа у групи са 18 бодова из седам утакмица, а једини пораз претрпела је од Шпаније у Ријеси (2:3). Млади фудбалери Хрватске имају пет бодова више од Шведске и Шпаније, али су Швеђани одиграли две, а Шпанци једну утакмицу мање.

До краја квалификација млади хрватски репрезентативци имају још две утакмице, против Шведске и Грузије.

У хрватској јавности се збијају шале на рачун Савеза, који је позвао навијаче да гласају за слоган који ће пратити А тим на предстојећем Европском првенству у Француској.

Ево најбољих шала:

"Ставите горе имена свих играча, да не заборавите некога да пријавите за утакмицу"

"Побеђујемо на терену - губимо накнадно за зеленим столом"

"У бус смеју само они са 2 или више картона"

"Ко има три жута, нека не улази!"

Коментари / 0

Оставите коментар