Hrvati pobjeđuju na terenu, a onda gube za "zelenim stolom"!

Novi blam hrvatskih fudbalskih radnika zbog kojeg će, možda, dovesti u pitanje plasman na Evropsko prvenstvo za mlade (igrači do 21 godine).

Fudbal 03.04.2016 | 14:40
Hrvati pobjeđuju na terenu, a onda gube za "zelenim stolom"!

Pametan se uči na greškama, a Hrvatski fudbalski savez, odnosno stručni štabovi mlađih kategorija hrvatskih selekcija i klubova, izgleda, ništa nisu naučili.

Nakon što je, ne tako davno, UEFA izbacila Dinamo iz juniorske LIge šampiona zbog grubog previda stručnog štaba zagrebačkog kluba (poslednjih sedam minuta igrao je fudbaler koji na to nije imao pravo zbog žutih kartona) u meču protiv Anderlehta, slična glupost dogodila se i mladoj fudbalskoj reprezentaciji Hrvatske koju predvodi bivši as Nenad Gračan.

U meču protiv Estonije u Zaprešiću, u ponedeljak, u kvalifikacijama za EP, Hrvatska je pobedila 2:1, ali bi vrlo lako mogla da ostane bez bodova.

Šta se dogodilo?

U drugom poluvremenu za Hrvatsku je zaigrao Ivan Fiolić kojeg nije bilo u službenom zapisniku i Hrvatskoj preti da naknadno izgubi dobijenu utakmicu za zelenim stolom. Iz HNS-a su odmah potvrdili da je reč o tehničkoj greški, a selektor Nenad Gračan kaže da "ne zna šta se dogodilo" i da "nije do njega".

Kad je stručni štab Hrvatske uvideo grešku, pokušao je da "ispravi" zvanične papire, ali već je bilo kasno. Delegat meča, Grk Aristidis Stavropulos iz Grčke je mobilnim telefonom fotografisao Fiolića u igri…

U međuvremenu, UEFA je pokrenula postupak protiv Hrvatske.

Hrvatska reprezentacija je, inače, vodeća u grupi sa 18 bodova iz sedam utakmica, a jedini poraz pretrpela je od Španije u Rijesi (2:3). Mladi fudbaleri Hrvatske imaju pet bodova više od Švedske i Španije, ali su Šveđani odigrali dve, a Španci jednu utakmicu manje.

Do kraja kvalifikacija mladi hrvatski reprezentativci imaju još dve utakmice, protiv Švedske i Gruzije.

U hrvatskoj javnosti se zbijaju šale na račun Saveza, koji je pozvao navijače da glasaju za slogan koji će pratiti A tim na predstojećem Evropskom prvenstvu u Francuskoj.

Evo najboljih šala:

"Stavite gore imena svih igrača, da ne zaboravite nekoga da prijavite za utakmicu"

"Pobeđujemo na terenu - gubimo naknadno za zelenim stolom"

"U bus smeju samo oni sa 2 ili više kartona"

"Ko ima tri žuta, neka ne ulazi!"

Komentari / 0

Ostavite komentar