Запослење за 11-оро дјеце погинулих бораца

Једанаесторо дјеце погинулих бораца са подручја града Бијељине од данас има стално запослење, потврђено је на састанку чланова породица погинулих бораца са представницима Градске управе и предсједником Борачке организације Републике Српске генералом Миломиром Савчићем.

Република Српска 31.03.2016 | 21:10
Запослење за 11-оро дјеце погинулих бораца

Након година чекања, једанаест потомака погинулих бораца из Бијељине примљено је у стални радни однос. Кажу, ово је једини начин систематског рјешавања егзистенцијслних проблема породица погинулих бораца, ратних војних инвалида и демобилисаних бораца.

"Сматрам да се Република Српска коју су наши родитељи, браћа и сестре одбранили на најбољи начин може одужити не кроз давање социјалне помоћи већ кроз пружање санси за рад", каже син погинулог борца Мишо Полетан.

Од свих борачких категорија дјеца погинулих бораца су најугроженија, рекао је градоначелник Бијељине Мићо Мићић. Додао је да је град Бијељина на путу да системски ријеши овај горући проблем. Тренутно Градска управа финансира 76 стипендија, одрађено је 37 приправничких, док 16-оро дјеце погинулих бораца ради у Градској управи.

"Ми не мислимо да је то све и да је то превелика помоћ", каже Мићић и додаје:

"Одлучили смо да још 11-оро дјеце погинулих бораца примимо у стални радни однос. Сви они су одрадили приправнички стаж у Градској управи и највећи дио ће бити задржан у складу са њиховом стручном спремом. Највећи број је економиста, па ћемо с обзиром на то покушати да омогућимо запослење у предузећима у којима имамо утицај за све њих".

Предсједник Борачке организације Републике Српске генерал Миломир Савчић захвалио се Мићићу што се први одазвао на апел БО Републике Српске да се све институције почев од Владе Српске, јавних предузећа, па до локалних заједница укључе у рјешавање нагомиланих проблема борачкие популације.

"Очекујем да потез Градске управе Бијељине неће бити усамљен примјер", додао је генерал Савчић.

Оно што недостаје у Републици Српској је акциони план системског рјешавања овог проблема, сматра генерал Савчић. Он подвлачи да се Борачка организација Републике Српске не бори ни за какве привилегије, већ за то да сви чланови или бар по један члан из породице борачких категорија имају прилику да раде и од свог рада издржавају породицу.

БН ТВ

Коментари / 0

Оставите коментар