Видео: Само је још ''Батигол'' испред Месија!

Најбољи фудбалер света Лионел Меси у ноћи између уторка и среде постигао је јубиларни 50. гол за национални тим Аргентине.

Фудбал 04.04.2016 | 18:00
Видео: Само је још ''Батигол'' испред Месија!

Меси је после пола сата игре у квалификационом мечу са Боливијом сигурно реализовао пенал који је изнудио Евер Банега и на тај начин поставио коначних 2:0 у Кордоби.

Нападач Барселоне је до великог јубилеја стигао у 107. мечу за 'Албилесте' и сада је испред њега само један човек – Габријел Омар Батистута.

Популарни 'Батигол' већ неко време убедљиво држи прво место вечне листе Аргентинара, јер је за 11 година колико је био члан репрезентације, постигао укупно 56 погодака. Међутим, некадашњем нападачу Њуелса, Ривера, Боке, Фиорентине и Роме било је потребно само 78 утакмица за такво достигнуће, због чега ће по проценту успешности и даље остати на врху.

Меси је наставио да помера границе савременог фудбала – на својој 627. утакмици у каријери постигао је 499. гол што значи да има прилику да до великог јубилеја стигне у предстојећем 'Ел Класику' у суботу.

Оно што га одваја од осталих играча јесте што је забележио чак 201 асистенцију и директно је учествовао у укупно 700 голова у каријери.

Коментари / 0

Оставите коментар