Video: Samo je još ''Batigol'' ispred Mesija!

Najbolji fudbaler sveta Lionel Mesi u noći između utorka i srede postigao je jubilarni 50. gol za nacionalni tim Argentine.

Fudbal 04.04.2016 | 18:00
Video: Samo je još ''Batigol'' ispred Mesija!

Mesi je posle pola sata igre u kvalifikacionom meču sa Bolivijom sigurno realizovao penal koji je iznudio Ever Banega i na taj način postavio konačnih 2:0 u Kordobi.

Napadač Barselone je do velikog jubileja stigao u 107. meču za 'Albileste' i sada je ispred njega samo jedan čovek – Gabrijel Omar Batistuta.

Popularni 'Batigol' već neko vreme ubedljivo drži prvo mesto večne liste Argentinara, jer je za 11 godina koliko je bio član reprezentacije, postigao ukupno 56 pogodaka. Međutim, nekadašnjem napadaču Njuelsa, Rivera, Boke, Fiorentine i Rome bilo je potrebno samo 78 utakmica za takvo dostignuće, zbog čega će po procentu uspešnosti i dalje ostati na vrhu.

Mesi je nastavio da pomera granice savremenog fudbala – na svojoj 627. utakmici u karijeri postigao je 499. gol što znači da ima priliku da do velikog jubileja stigne u predstojećem 'El Klasiku' u subotu.

Ono što ga odvaja od ostalih igrača jeste što je zabeležio čak 201 asistenciju i direktno je učestvovao u ukupno 700 golova u karijeri.

Komentari / 0

Ostavite komentar