ЕЛ - Звезда игра за остварење сна: Арена чека Топ 8!

Кошаркаши Црвене звезде од 20 часова у Београдској арени играју са Дарушафаком у мечу у којем би им победа донела пласман у Топ 8 фазу Евролиге.

Кошарка 31.03.2016 | 17:00
ЕЛ - Звезда игра за остварење сна: Арена чека Топ 8!

Црвено-бели имају скор 7-5 – тријумф више и бољи међусобни скор од петопласираног Анадолу Ефеса, па им је још само једна победа потребна за пролаз даље.

Са друге стране, Дарушафака је изгубила шансе за пролаз даље, а до сада је уписала три победа, укључујући и ону над Звездом у Истанбулу (69:66).

“Имали смо јако тежак распоред утакмица и путовања – није било нимало лако, али успели смо то да изнесемо до краја. Сјајно је што смо полуфинале АБА лиге решили у два меча, а сада нас чека велика утакмица са Дарушафаком. Надам се да ћемо после ње сви бити задовољни“, рекао је крилни кошаркаш Звезде Марко Симоновић и додао:

“Успели смо мало да се одморимо и да се опоравимо. Појавиле су се биле и ситне повреде, што је нормално у таквом ритму. Скупићемо смагу и одиграћемо максимално – морамо да ’цепамо’ одбрану што јаче, то ће бити кључ. Сигуран сам да ће бити сјајна атмосфера“.

Утакмицу у Београду пажљиво ће пратити и у Ефесу, пошто им само пораз Звезде оставља шансу за пласман даље. Плејмејкер црвено-белих Василије Мицић истиче да су у екипи свесни тога и да желе већ сада да заврше посао.

“Наш ентузијазам, енергија и жеља биће кључни – оваква прилика не пружа се често у животу, морамо да је искористимо. По именима је Дарушафака у четири екипе у групи, али хемија им није била јача страна у овој фази Евролиге. Ипак, одиграли су добро неколико утакмица, на некима су и несрећно изгубили, а нас су победили и имамо жељу да се реванширамо“, каже 22-годишњи плеј.

Мицић наглашава да су победе над Цедевитом и Уникахом дале екипи самопоуздање, као и да је играње са императивом тријумфа већ нормална ствар за црвено-беле.

“Не осећамо притисак јер смо већ одиграли много оваквих утакмица са етикетом ’најважније у сезони’. Навикли смо се да играмо са тим бременом“, објашњава Мицић.

Иако је плеј-оф надохват руке, у Звезди не размишљају о потенцијалним противницима.

“Ту постоји хиљаду неких калкулација, за сада ми се чини да бисмо играли са Лаборал Кучом или са ЦСКА. Али полако, прво ми да добијемо ово, па ћемо видети за остало“, каже Симоновић.

Упркос томе што више нема шансе за пролаз даље, Дарушафака се неће тек тако предати.

“Била нам је ово прва сезона у Евролиги и остварили смо примарни циљ – пласман у Топ 16. Изгубили смо неколико мечева на једну лопту и зато нисмо кандидати за пле-оф. Звезда је веома јака код куће, али волели бисмо да направимо изненађење“, каже крилни кошаркаш Метин Турен.

Београдска арена, 20 часова, утакмица за пролаз међу осам најбољих тимова Европе, Црвена звезда – Дарушафака.

Евролига – група Е – Топ 16:

18.00 Локомотива Кубањ – Уникаха
20.00 Црвена звезда – Дарушафака

петак:
19.30 Фенербахче – Анадолу Ефес
20.45 Панатинаикос – Цедевита

Табела:
1. Фенербахче 10/2
2. Локомотива Кубањ 8/4
3. Панатинаикос 8/4
4. Црвена звезда 7/5
5. Анадолу Ефес 6/6
6. Уникаха 3/9
7. Дарушафака 3/9
8. Цедевита 3/9

Коментари / 0

Оставите коментар